Hlavní obsah

Mezinárodní folklorní festival Brno 2017 zahajuje

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 24. srpna do neděle 27. srpna se v Brně uskuteční 28. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Brno 2017. Milovníci folkloru mohou navštívit koncerty, taneční vystoupení, jarmark nebo přehlídku krojů.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto

Článek

Festival připravilo Sdružení přátel folkloru v Brně ve spolupráci s Turistickým informačním centrem města Brna, Moravským zemským muzeem a Společností pro lidové tradice.

Jednotlivá vystoupení se uskuteční na Moravském náměstí, náměstí Svobody, v Paláci šlechtičen, kavárně Trojka na Dominikánské 9, na nádvoří Nové radnice, v Dělnickém domě v Líšni a v ulicích v centru města.

Festival odstartuje ve čtvrtek 24. srpna v 19.30 hodin na nádvoří Nové radnice koncertem Děti a píseň za účasti primátora města Brna Petra Vokřála. V dalších dnech se diváci mohou těšit na 26 domácích i zahraničních souborů.

Představí se brněnské dětské soubory Jánošíček, Javorníček, Májíček, Líšňáček, Ondrášek, Slováček, Brněnský valášek, Relíček ze Šlapanic a Bystrouška z Bílovic nad Svitavou. Z dospělých to budou BROLN, cimbálová muzika Líšňáci, Gajdoši, Lučina, Májek, Vojenský umělecký soubor Ondráš a Slovácký krúžek v Brně.

Z Valašských Klobouk přijede Klobučan, z Českých Budějovic Úsvit, ze Šlapanic Vrčka a ze Strážnice Žerotín. Ze zahraničních účastníků vystoupí Škvarkare (Slovensko), Sveta nedelja (Chorvatsko), Samtredia (Gruzie), Rangsagar performing arts (Indie), Mali šwarni (Polsko) a Ansambul folcloric semenicul (Rumunsko).

Informace o vstupenkách a jednotlivých představeních na www.folklornet.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám