Hlavní obsah

Mezinárodní filmový festival a karlovarský Bagel Lounge podpořily děti z dětských domovů

Novinky, Renata Majvaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos mohly děti z dětských domovů poznat originální atmosféru filmového festivalu. Produkce festivalu věnovala dětem z dětských domovů osm Festival Passů. Vyhlášený Bagel Lounge v centru města pak podpořil společnost yourchance a 5. července se zde odehrála autogramiáda ArteFondu Jiřího Mádla.

Foto: archív DD Solenice

Dětský domov Solenice na festivalovém červeném koberci

Článek

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je každoročně největší filmová událost v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. „O to více si vážíme darovaných Festival Passů pro naše děti, které se každý den na festivalu střídaly," doplnila k významu spolupráce Gabriela Křivánková, spoluzakladatelka a předsedkyně správní rady yourchance.

Mlaďoši tak mohli zažít kouzlo festivalu, navštívit vybrané filmové projekce, potkat známé osobnosti ze světa filmu a kultury, absolvovat další doprovodné akce, ale i zkusit dobré jídlo a pití, které k prožitku z festivalu patří.

„Nejvíce jsme si všichni užili festivalovou lázeňskou kolonádu, kde jsme ochutnali snad všechny léčivé prameny. V hotelu Thermal jsme se prošli po červeném koberci, po kterém chodí i filmové hvězdy. Bavilo nás pózovat a fotografovat se na úplně stejných místech jako všichni ti slavní, herci, herečky a filmoví tvůrci,“ popsala návštěvu Hanka z dětského domova v Solenici.

Bagel Lounge a autogramiáda ArteFondu Jiřího Mádla

Oblíbený podnik v centru města nabídl po celý týden trvání festivalu podporu dětem z dětských domovů a pěstounské péče. Desítky návštěvníků všech věkových kategorií zavítalo sem v pátek 5. července na autogramiádu ArteFondu Jirky Mádla. Kromě focení hovořil tento herec, režisér a scénárista se svými fanoušky nejen o svých uměleckých plánech, ale zejména o svém úspěšném dobročinném projektu ArteFond.

„Finanční negramotnost dětí z dětského domova nám není lhostejná, ostatně nikomu by neměla být. Děti jsou naše budoucnost, a proto jsme rádi, že jsme se alespoň takto mohli připojit k projektu Začni správně a pomohli šířit tuto myšlenku. V tento projekt věříme, neboť má opravdový smysl,“ dodala ke spolupráci Kristýna Gabalcová, PR asistentka Bagel Lounge.

ArteFond Jiřího Mádla - fond pro talentované mladé lidi z dětských domovů

Prostředky ArteFondu jsou určeny na rozvoj umělecky nadaných dětí z dětských domovů a pěstounských rodin. Cílem je rozvoj mladých talentů, jejich odborné vedení a podpora ve studiu uměleckých škol, ale i v zájmové činnosti, ať už jde o herectví, hudbu, tanec, fotografii a samozřejmě filmové profese a multimédia. Konto ArteFondu spravuje obecně prospěšná společnost yourchance.

„Vážíme si podpory organizátorů festivalu – této oslavy světové kinematografie, kteří dětem z dětských domovů umožnili být její součástí a zažít neopakovatelnou festivalovou atmosféru. Děkujeme také Bagel Lounge za příležitost uspořádat autogramiádu s Jirkou Mádlem na podporu jeho ArteFondu a podporu projektu Začni správně a mladých lidí odcházejících z dětských domovů do samostatného života. Podpory využijeme například na příspěvky na rekvalifikaci, získání řidičského průkazu i další individuální podporu,“ uzavřela aktivity a spolupráci v Karlových Varech Gabriela Křivánková.

Projekt Začni správně pomáhá mladým lidem z dětského domova nebo pěstounské péče, aby se po odchodu postavili na vlastní nohy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám