Hlavní obsah

Mezi pohádkovými skřítky se na zámku v Mníšku zabydlel i skřet odpadkový

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v neděli 9. a 10. dubna mají zájemci množnost navštívit prohlídky zámku v Mníšku pod Brdy. Pro děti jsou připraveny Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou nebo pohádkové Putování za zámeckými skřítky. Pro dospělé dva okruhy zařízené jako za posledních majitelů zámku před sto lety.

Foto: Anna Čelouchová

Zlomyslný mníšecký skřet odpadkový.

Článek

Jestli vám doma mizí příbory, chybí ponožky do páru, ubývá jídlo z ledničky nebo se ztrácí šperky a bižuterie, pak při zábavných prohlídkách zámku Mníšku zjistíte, jací malí tvorové mají tyto vylomeniny na svědomí. Prohlídky Putování za pohádkovými zámeckými skřítky vám představí skřítky, trpaslíky a trpaslice, kteří se nastěhovali do reprezentačních místností zámku.

Většina z nich jsou sice škodolibé, ale vcelku neškodné bytosti, co sice páchají lotroviny, ale nikomu neublíží. Jeden z nich ale musí být pod neustálým elfím dohledem. Je to představitel nejzlejších zástupců skřítků, skřet. Ti bývají malí, šediví, vrásčití a špinaví. Mníšecký skřet je velký nepořádník, nastěhoval se do koše na kancelářský odpad, proto se mu říká skřet odpadkový. Je drobný a umí se dobře maskovat. Najdou ho děti? 

Prohlídky pro rodiny s dětmi Putování za zámeckými skřítky můžete navštívit v neděli 10. dubna, v sobotu 9. dubna se konají Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou. Otevřeno je opět také Kouzelné sklepení a výtvarný ateliér, pro dospělé návštěvníky prohlídkové trasy s reprezentačními i soukromými pokoji posledních majitelů zámku Kastů z Ebelsbergu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám