Hlavní obsah

Mezi podnikatele, lesníky a zemědělce na Šumpersku se přerozdělí téměř 10 miliónů korun

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místní akční skupina Šumperský venkov vyhlásila 9. ledna první dotační výzvu z Programu rozvoje venkova na podporu nezemědělských činností (podnikatelů), zemědělců a vlastníků lesů. Ti si mezi sebe přerozdělí dotace ve výši 9 131 000 Kč.

Foto: Petra Kucinová

Vybavení kadeřnictví - MAS Šumperský venkov

Článek

Co mohou podnikatelé, zemědělci a lesníci přes dotace pořídit?

Podnikatelé mohou žádat o dotace na investiční výdaje spojené se založením a rozvojem svého podnikání – nové technologie, vybavení a stavební úpravy provozoven a kanceláří, přičemž výše dotace je maximálně 45 procent.

„V minulém období žadatelé úspěšně čerpali například na vybavení kadeřnictví, kosmetického salonu, autoservisu nebo třeba rozšíření kapacity penzionu na venkově,“ uvedl předseda MAS Šumperský venkov Radim Sršeň.

Na drobné investiční dotace dosáhnout ale i vlastníci lesů a zemědělci, kteří si mohou skrze 1. výzvu PRV MAS Šumperský venkov pořídit nové vybavení související s jejich činností, ať už v lesnictví, rostlinné či zemědělské výrobě. S dotací 50-70 procent.

Žádosti o dotace bude místní akční skupina přijímat od 25. ledna do 14. února 2018. Školení žadatelů proběhne 18. ledna 2018 v Dolních Studénkách. Konkrétní termíny a podrobnosti k dotačním možnostem najdete na www.sumperskyvenkov.cz/dotace/aktualni-vyzvy/.

Co je místní akční skupina?

Místní akční skupina (MAS) je neziskovou organizací tvořenou veřejným, neziskovým a soukromým sektorem. Jednou z jejích aktivit je rozvíjet region prostřednictvím poskytování EU dotací pro podnikatele, obce a neziskové organizace.

Žádosti o dotace MAS Šumperský mohou podávat žadatelé z obcí: Bludov, Dolní Studénky, Dlouhomilov, Hrabišín, Hraběšice, Libina, Loučná nad Desnou, Oskava, Nový Malín, Petrov nad Desnou, Rapotín, Sobotín, Rejchartice, Velké Losiny, Vernířovice, Vikýřovice.

Dotace z Programu rozvoje venkova

Program rozvoje venkova (tzv. PRV) je jedním z operačních programů, skrze který může místní akční skupina podpořit svůj region. Do konce roku 2022 se tak mezi zemědělce, lesníky, podnikatele, obce a neziskové organizace přerozdělí více než 69 miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám