Hlavní obsah

Mezi nejoblíbenějšími kavárnami Česka je jen jedna z regionu. Šumperské Předměstí

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Specializovaný server kava a kavarny.cz vyhlásil soutěž o nejoblíbenější kavárnu. Nominace posílají sami hosté kaváren. Vypadá to, že slušnou kavárnu mimo Prahu a Brno nenajdete. S výjimkou šumperské kavárny PředMěstí. Ta se jako jediná drží v soutěžním žebříčku. Mezi těmi z velkých měst.

Foto: Lucie Pešková-Kulichová

Šumperské Předměstí nabízí i regionální pivo Jeseníků.

Článek

"Cílem soutěže je připravit hodnotný výběr českých kaváren, na kterém se budou podílet jejich pravidelní návštěvníci. Aby se kavárna dostala do finálního výběru, musí nejprve projít nominací. Kavárny do nominace přidáváme na základě tipů a na konci každého týdne vybíráme jednu až tři kavárny s největším počtem srdcí, které následně postupují do finálního výběru," vysvětluje pravidla soutěže její organizátor Vojta Hodboď ze serveru kava a kavarny.cz.

Mezi kavárny v užším výběru se zatím dostala šestice výhradně pražských podniků. Velkou šanci dostat se mezi ně má teď šumperská kavárna PředMěstí. Aktuálně okupuje první místo týdenního hlasování. Byla by to první kavárna z regionu v užším výběru. I tady se ale soutěží mezi pražskými a brněnskými podniky.  

"O tom, že nás hosté nominovali, víme a měli jsme velkou radost. Bylo by fantastické dostat se mezi nejoblíbenější kavárny Česka. Působíme na malém městě, tak by to snad i byl trochu zázrak, zařadit se po bok známých pražských podniků," komentuje účast v soutěži provozní manažerka šumperské kavárny Dáša Čiscoňová.  

Na otázku, čím je Předměstí výjimečné odpovídá: "Našim hostům nabízíme kvalitní kávu a regionální produkty Jeseníků. To vše v příjemném prostředí. Navíc jsme sociálním podnikem, takže korun utracených u nás nemůžete nikdy litovat."

Sestavení žebříčku těch nejlepších podniků z nominací ale není koncem soutěže. Další plány odkrývá organizátor Vojta: "Aby kavárna uspěla i ve druhém kole, budou ji hosté muset věnovat o trochu více, než jen jedno srdce."

Svoji oblíbenou kavárnu můžete stále volit na webových stránkách https://www.storyous.com/cz/pick/kavarny/. "Pražáci by si regionální konkurenci zasloužili"," dodala se smíchem šumperská provozní Čiscoňová.

Reklama

Výběr článků

Načítám