Hlavní obsah

Městský tenisový klub v Karviné prochází rekonstrukcí

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní zázemí pro hráče i trenéry, nová klubová místnost, bufet či lepší možnost relaxace. Na to vše se již brzy mohou těšit milovníci tenisu, kterým město s pomocí Evropské unie v těchto dnech opravuje klub v Karviné-Novém Městě.

Foto: Město Karviná

Vizualizace hlavní budovy po rekonstrukci

Článek

Jde o vůbec první velkou rekonstrukci od 60. let, kdy byl areál ve Sportovní ulici vybudován. Město jej odkoupilo v roce 2010. V té době byl již několik let zavřený a chátral.

V letech 2010-2011 se úprav dočkal antukový povrch sedmi venkovních kurtů a nyní rekonstrukcí prochází i hlavní budova.

„Jde o další vylepšení prostředí pro volný čas a sport, především pro děti a mládež. Nové zázemí by mohlo přilákat k tenisu i další zájemce,” řekl náměstek primátora Lukáš Raszyk s tím, že náklady na rekonstrukci jsou necelých 6 miliónů korun.

Klub se zaměřuje především na práci s dětmi a mládeží. Usiluje o oživení místní tenisové líhně, která v 80. letech minulého století patřila mezi nejlepší v republice. Jejím zatím nejslavnějším odchovancem je tenista Radek Štěpánek – nyní již čestný občan Karviné.

Reklama

Výběr článků

Načítám