Hlavní obsah

Městskou knihovnu v Klatovech navštíví spisovatelka, překladatelka a publicistka Pavla Horáková

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 6. února v 17 hodin se ve společenském sále Městské knihovny v Klatovech uskuteční v rámci projektu Spisovatelé do knihoven autorské čtení se spisovatelkou, překladatelkou a publicistkou Pavlou Horákovou. Vstupné je dobrovolné.

Foto: ilustrační foto Městská knihovna Klatovy

Městskou knihovnu v Klatovech navštíví spisovatelka, překladatelka a publicistka Pavla Horáková

Článek

Pavla Horáková se narodila v roce 1974 v Plzni. V letech 1993–2000 vystudovala obory překladatelství, tlumočnictví a serbistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Od roku 1997 překládá beletrii z angličtiny a srbštiny (mj. díla Kurta Vonneguta, Saula Bellowa, Iaina Bankse, Thomase Pynchona, Tamy Janowitzové či Joe Kuberta).

V roce 2001 obdržela Tvůrčí odměnu Obce překladatelů za překlad knihy Tamy Janowitzové Otroci New Yorku.

V letech 2001–2007 pracovala jako redaktorka anglického vysílání Českého rozhlasu 7. Mezi lety 2004–2010 působila také jako překladatelka pro Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, doposud pracuje jako redaktorka festivalového magazínu.

Pavla Horáková autorsky debutovala v roce 2010 detektivním románem pro mladé čtenáře Tajemství Hrobaříků. Následovalo pokračování Hrobaříci v podzámčí (2011) a trilogii uzavřel román Hrobaříci a Hrobaři (2012). Následovaly knihy: Přišel befel od císaře pána: polní pošta – příběhy Čechů za první světové války (2015), Zum Befehl, pane lajtnant, aneb Poslušně hlásím, že byla jednou jedna veliká bitva (2018).

Je držitelkou ocenění Magnesia Litera 2019 v kategorii próza za svůj první román pro dospělé Teorie podivnosti (2018). Na autorském čtení v Klatovech bude Pavla Horáková předčítat právě z této oceněné knihy.

Reklama

Výběr článků

Načítám