Hlavní obsah

Městská policie Ostrava spolupracuje se školami

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za krásného, teplého, předvelikonočního počasí zorganizovala skupina prevence Městské policie Ostrava ukázky z její každodenní práce.

Foto: Josef Zajíc

Městská policie Ostrava spolupracuje se školami.

Článek

Žáci základní školy měli cyklické cvičení Ochrana člověka za mimořádných událostí. V rámci těchto aktivit dlouhodobě se školou spolupracuje skupina prevence Městské policie Ostrava.

Zajišťovala testování žáků od 5. do 9. tříd ze znalostí dopravních značek, dopravních situací a také pro děti připravila zábavnou jízdu zručnosti na kolech.

Jako jahůdka na šlehačkovém dortu byla komentovaná ukázka skupiny kynologie integrovaného záchranného systému. Cvičitelé ukázali dětem systém výcviku psů při vyhledávání osob při haváriích domů či po zemětřesení. Pejsci prokázali svoje schopnosti, když bez problému "vyštěkali" skryté děti v okolí parku.

Dalším velmi zajímavým programem na závěr cvičení byla ukázka skupiny hypologie MPO. Skupina vlastní 12 koní, které používá při ochraně obyvatel a také pomáhají při zvládnutí eventuálních kritických situací před nebo po utkání v kopané.

Děti byly nadšené. Zvláště pak, když si mohli koníčka poprvé pohladit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám