Hlavní obsah

Městská policie Ostrava obdržela šest nových aut a odměnila strážníky za věrnost ve službě

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 4. října předal před Novou radnicí na Prokešově náměstí primátor města Ostravy Tomáš Macura klíče od šesti automobilů s pohonem CNG strážníkům Městské policie Ostrava. Od 9 hodin Městská policie v zasedací síni Magistrátu města Ostravy ocenila strážníky za věrnou službu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 4.10.2018 Předání šest aut Městské policii Ostrava.

Článek

Na Prokešově náměstí v Ostravě bylo ve čtvrtek 4. října připraveno šest osobních vozů na pohon CNG k předání Městské policii Ostrava.

Auta řediteli Městské policie Mgr. Zdeňkovi Harazimovi a řidičům jednotlivé klíče předal primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura. Předány byly tři vozy Škoda Oktavia combi Aktiv, dva vozy Škoda Oktavia Style a jeden vůz Volkswagen Caddy Maxi skříň.

Jen v letošním roce Ostrava z městského rozpočtu na pořízení 21 aut na alternativní pohon investovala 9 803 158 korun, dotace ze Státního fondu životního prostředí pro tento počet vozů činí 2 070 000 korun. Celková pořizovací hodnota je 11 873 158 Kč (s DPH). Auta byla pořízena v rámci pojektu "Ostravou na alternativní pohon", který je spolufinancován z Národního programu Životního prostředí.

„Aktuálně máme k dispozici již 48 nových vozidel s alternativním pohonem, z toho 8 elektromobilů a 40 vozidel na CNG. V případě městské policie je naším cílem, aby všechny její služební automobily byly jen na CNG, nebo se jednalo o elektromobily. Od splnění tohoto cíle nás dělí jen měsíce,” řekl Tomáš Macura.

Po předání aut řidičům Městské policie Ostrava se vedení MPO přemístilo do zasedací síně na Magistrátu města Ostravy, kde se konal slavnostní akt. Za věrnost, vytrvalost, ochotu, porozumění, shovívavost, soudržnost a kolektivismus byli oceněni strážníci, kteří jsou ve službě ke 4. říjnu 2018 deset a dvacet let.

Stužkou bylo oceněno 16 strážníků, kteří jsou ve službě deset let, a odměněno bylo 12 strážníků, kteří v Městské policii Ostrava pracují dvacet let.

Za mimořádné výkony ve službě pro pořádek a ochranu občanů Ostravy bylo na návrh vedení MPO oceněno 12 strážníků, kteří obdrželi čestný odznak. Ocenění všem čtyřiceti strážníkům předal spolu s ředitelem Městské policie Ostrava primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám