Hlavní obsah

Městská knihovna v Klatovech zve na přednášku fotografa Tomáše Kubeše Černobyl – spící peklo

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Ve čtvrtek 28. listopadu od 18 hodin se ve společenském sále Městské knihovny v Klatovech uskuteční přednáška fotografa, novináře a cestovatele Tomáše Kubeše s názvem Černobyl – spící peklo.

Foto: ilustrační foto z archivu Městské knihovny v Klatovech

Přednáška Tomáše Kubeše Černobyl - spící peklo

Článek

Vstupné na přednášku je 70 Kč. Vstupenky lze zakoupit ve studovně Městské knihovny.

„Katastrofa jaderné elektrárny v Černobylu ovlivnila svět, nic není jako dříve. S následky se potýkáme dodnes a ještě dlouhých 22 tisíc let budeme. Jak to vše proběhlo, co se stalo po výbuchu, jak to vypadá dnes v zakázané zóně a příběhy lidí, kteří neměli žít, nebo naopak si na sklonku života vybrali zakázanou zónu jako svůj domov. Včera i dnes, fakta i příběhy. Vydáme se do města duchů Pripjať, ale i do okolí poznat jak vypadá místo po více než 33 letech od havárie," říká fotograf, novinář a cestovatel Tomáš Kubeš.

Fotograf, novinář a cestovatel Tomáš Kubeš se narodil v roce 1972 v Horoměřicích u Prahy. Fotografii se věnuje vášnivě již od dětství, profesionálně od roku 1998. Vystudoval střední polygrafickou školu a několik let prožil cestováním v Africe a poznáváním tohoto svého zamilovaného kontinentu.

Procestoval také Evropu a Asii, celkem fotografoval reportáže ve více jak 120 zemích světa. Vedle reportážní fotografie se věnuje také portrétu, architektuře, reklamě a humanitární fotografii. Je autorem fotografií k několika knihám, například Park Life nebo připravované knize věnované památkám UNESCO v Evropě.

Jeho snímky a články můžete najít v titulech jako jsou Koktejl, Lidé a Země, Instinkt, Vlasta, Katka, Travel in the Czech republic, Travel Digest, Travel Focus, Hospodářské Noviny a dalších.

V oblasti fotografie spolupracuje s fotografickou agenturou Isifa.

Další částí jeho zájmu je již zmiňovaná sociální a humanitární fotografie, kdy spolupracuje s organizací UNICEF, jak tomu bylo například při posledním projektu očkování v Mauretánii.

Mezi aktuální projekty Tomáše Kubeše patří expedice do bílých míst Střední Afriky. Bližší informace o expedici jsou na www.srdceafriky.cz.

Výstavy Tomáše Kubeše 

Rok 1995 - Africké portréty, Praha

Rok 1997 - Poezie Norska, Praha

Rok 2000 - Afrika, Praha

Rok 2003 - Jižní Súdán – Czech Press Photo

Rok 2008 - Mauretánie, Bratislava

Rok 2009 - Mauretánie, Praha.

(Zdroj: stránky fotografa Tomáše Kubeše) 

Reklama

Výběr článků

Načítám