Hlavní obsah

Městská knihovna Hrušovany nad Jevišovkou láká na výstavu obrazů

Novinky, Soňa Chmelíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už sedm týdnů mohou zájemci navštívit výstavu obrazů manželů Václava a Daniely Maršalíkových v budově hrušovanské Městské knihovny. Výstava je otevřena od pondělí do pátku a bude trvat až do konce prázdnin.

Foto: Soňa Chmelíková
Článek

K vidění jsou především olejomalby s květinovým zátiším, anděly a obrazy inspirované nočními procházkami po Znojmě a Hrušovanech. Malby jsou instalovány v tzv. Modrém salonku v areálu Městské knihovny. Od začátku výstavy si je prohlédlo již několik desítek lidí.

"Lidé chodí průběžně. Ovšem záleží to hodně na počasí, když je příliš horko nebo když prší, nepřijde skoro nikdo," uvedla knihovnice Jana Bujnová.

Manželé Maršalíkovi svá díla nevystavují poprvé, například v roce 2011 proběhla ve Znojmě výstava nazvaná Romantické pohledy Daniely a Václava Maršalíkových.

Daniela Maršalíková se malování věnuje již od dětství. Od roku 1961 navštěvovala výtvarný obor v Lidové škole umění ve Znojmě. I pro jejího manžela Václava, který se začal výtvarné činnosti více věnovat až po seznámení se svou ženou, se malování stalo velkým koníčkem.

O kulturu v Hrušovanech není příliš velký zájem

Kromě výstav obrazů se v hrušovanské knihovně konají i besedy s různými hosty, workshopy či výstavy výrobků z tamější Základní umělecké školy a dalších organizací.

Podle Jany Bujnové je však problémem návštěvnost takovýchto akcí: "Spousta lidí nejen z Hrušovan volá po kultuře, když se však nějaká kulturní akce realizuje, je účast mizivá. A to i přesto, že o konání dané akce dávám vědět dlouho dopředu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám