Hlavní obsah

Město Uherské Hradiště bude opět partnerem Slováckého léta

Novinky, Petra Kučerová

Slovácké léto je už šest let nepřehlédnutelnou součástí prázdninových měsíců v Uherském Hradišti. Sjíždí se na něj nejen sportovní a hudební nadšenci z celé republiky, kteří využívají jeho jedinečné nabídky zábavy a sportu. Jedním z jeho hlavních partnerů se letos opět stane město Uherské Hradiště.

Foto: Petra Kučerová

Slovácké léto každý rok netradičně oživí historické centrum Uherského Hradiště. Město se i letos stane významným partnerem celé akce.

Článek

Jak uvedl vedoucí projektu Slovácké léto Marek Pochylý: „Do spolupráce se zapojí hned několik organizací zřizovaných městem, ať už sportovního, nebo kulturního zaměření. Naše akce se mimo jiné snaží poukázat na dobře odváděnou práci těchto subjektů, které spravuje jeden z našich hlavních partnerů, a to město Uherské Hradiště.“

Aquapark bude jedním ze sportovišť Slováckého léta, kde bude navíc umístěn i benefiční jeřábek na prodej plyšáků. Výtěžek z něj poputuje do tradiční sbírky Slováckého léta I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv. Své prostory pro potřeby jednotlivých turnajů propůjčí i Sportoviště města.

Vzájemná propagace a spolupráce bude probíhat i s Klubem kultury. „Slovácké léto patří do akcí Hradišťského kulturního léta, a tak jsme se dohodli na vzájemné propagaci,“ upřesnil Marek Pochylý.

„Aktivity typu Slováckého léta pochopitelně vítám a podporuji. Kulturní a společenské dění v Uherském Hradišti je díky Slováckému létu ještě více posíleno a město žije. Vedle Letní filmové školy tuto akci navíc vnímám jako jakýsi odrazový můstek pro zářijové Slavnosti vína,“ vyjádřil se Antonín Mach, ředitel Klubu kultury.

Projekce pod širým nebem 

A zapojí se také Městská kina. „Kino Hvězda bude sběrným místem benefiční sbírky I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv. V kině Hvězda také chystáme na 3. a 19. května dětské akce, kde by sběr plyšáků mohl probíhat ve větší míře. Navážeme filmovou projekcí ve Smetanových sadech, letní kino 21. června ve 21.30 uvede pod hlavičkou Slováckého léta pravděpodobně film Okresní přebor – poslední zápas Pepika Hnátka. A další možnosti, jak propojit Městská kina a Slovácké léto, budeme zvažovat,“ dodala Pavla Janálová z Městských kin Uherské Hradiště.

„Slovácké léto je jednou z nejoblíbenějších akcí konaných na území města, která Uherské Hradiště reprezentuje daleko za jeho hranicemi. I proto jsme se rádi rozhodli stát se opět jedním z hlavních partnerů Slováckého léta,“ dodal ke spolupráci místostarosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám