Hlavní obsah

Město na kole pomohlo i pobavilo

Novinky, Jiří Cysař

O uplynulém víkendu proběhla v Praze na náplavce Na Františku akce nazvaná Město na kole.

Foto: Jana Bečková

Pohled z nábřeží

Článek

Podobně jako loni i letos byla zaměřená na začátek cyklistické sezóny. Letos bylo vše ještě rozšířeno o charitativní podniky pro děti z Afriky a pro Cestu domů a Cestu za snem.

Prvně jmenovaná charitativní akce je spojená s pomocí dětským cyklistům na africkém kontinentu. Další dvě jsou pro hospic Cesta domů a projekt hendikepovaného sportovce H. Volfa Cesta za snem - snaží se pomoci dětem s postižením a nejen jim. Akce probíhala formou závodů na trenažérech - každý kdo minutu šlapal, vydělal přesně tolik korun, kolik metrů ujel. Takže nebylo poražených.

Kromě toho mohli návštěvníci zhlédnout prezentaci kolové a krasojízdy a také adrenalinové skákání na kolech přes stánek tvořený nákladní Tatrou 138 a dalšími překážkami z dřevěných palet. Opravdu se bylo na co dívat.

Počasí v sobotu bylo celkem příjemné a tak se návštěvníci mohli svést na lodích po Vltavě. Cyklistická výbava a i servis byl také na místě, takže zájemci si mohli nechat seřídit kolo. Bonusem byl vstup zdarma a tak se jistě každý těší na další ročník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám