Hlavní obsah

Město Habartov postavilo svou májku již podruhé společně

Novinky, Aleš Plevka

Komise pro sport a kulturu města Habartova, dobrovolní hasiči, místní skauti a členové TJ Baník Habartov spojili své síly, aby na pátek 30. dubna připravili 2. ročník stavění májky. Vynaložené úsilí tentokrát nezhatila nepřízeň počasí, a tak na akci dorazilo odhadem k tisícovce návštěvníků.

Foto: Aleš Plevka

Všechny uchazečky o titul Miss čarodějnice 2018

Článek

Program se odehrával v areálu někdejšího škvárového hřiště, kde od ranních hodin pečlivě připravovali veškeré potřebné zázemí pracovníci technických služeb. Prostor postupně zaplnilo pódium, pártystan, několik stánků a nezbytná chemická WC. Nechyběl ani kontejner a dostatek odpadkových košů.

Necelé dvě hodiny před akcí se prostor začal hemžit dalšími organizátory, kteří se pečlivě připravovali na to, aby vše proběhlo bez zádrhelů. Krátce po šestnácté hodině se pak mohlo začít. Mikrofonu se chopil Jiří Převrátil, který přítomné provázel svým hlasem po celý večer. Ten k sobě záhy přizval i starostu města Ing. Petra Januru, aby společně všechny pozdravili a spustili sedmihodinový maraton pohodové zábavy.

V hlavní roli se hned v úvodu ocitli hasiči, kteří navzdory silným poryvům větru úspěšně usadili májku na její místo. Posléze se mohlo přistoupit k soutěži ve volbě Miss čarodějnice 2018. O tento titul se v mladší a starší kategorii ucházelo pětadvacet zájemkyň. Bodováním náhodně vybrané pětičlenné poroty po přehlídce na pódiu byly vybrány v každé kategorii ty tři nejkrásnější, které si odnesly drobnou cenu.

Následně byly všechny čarodějnice nuceny sledovat, kterak jedna z jejich středu skončila za společné nekalé skutky na hranici, kde za veškeré napáchané zlo zaplatila v plamenech svým životem. Ty přeživší se pak mohly pokusit zdolat lezením májku a vysloužit si nějakou z připravených cen.

Mezitím však probíhala i další zábava. V permanenci byli především skauti, se svými asi dvanácti stanovišti, na kterých si zájemci mohli vyzkoušet svou sílu, zručnost, postřeh i obratnost. S větším či menším úspěchem se děti snažily popasovat např. s řezáním polínka, zatloukáním hřebíků, získáním neposedného klíče či se silou gumových lan. Za svou vynaloženou snahu získávaly i drobné sladkosti.

Dveře se netrhly ani u hasičské techniky. V obou červených vozidlech bylo neustále plno drobotiny a stejně tak v obležení rozdováděných capartů se nacházely i oba skákací hrady a prodejní stánek s nejrůznějšími cukrovinkami.

Po celou dobu se nezastavili také baníkovci, kteří měli na starost občerstvení. To bylo letos vskutku bohaté, a tak není divu, že se tvořily dlouhé fronty. Lidé si mohli pochutnat na vynikající gulášovce, skvělém ovárku, jitrničkách či jelitech a k mání byly samozřejmě i obligátní klobásy či méně obvyklé, avšak výborné koláče. Kdo zvolil další českou klasiku, měl možnost si nad ohněm opéct vlastního buřta. Zkrátka o hladové žaludky bylo postaráno vskutku královsky.

V osmnáct hodin vystřídala reprodukovanou hudbu živá produkce kapely H2O ze Sokolova, která po tři hodiny bavila přítomné. V devět hodin tak byla hlavní část programu u konce, ale kdo měl zájem, mohl zůstat třeba v pártystanu, kde ještě více jak čtyři hodiny hrál na kytaru a zpíval Jirka Převrátil.

Reklama

Výběr článků

Načítám