Hlavní obsah

Město Habartov ocenilo své osobnosti za uplynulý rok

Novinky, Aleš Plevka

Nedílnou součástí bilancování uplynulého roku je v Habartově snaha zviditelnit a tak trochu symbolicky odměnit nevšední činy, dlouholetou užitečnou práci a také organizátory akcí, které se vymykají běžnému normálu.

Foto: Aleš Plevka

V kategorii dospělých si ocenění převzal pan Marek Bery (uprostřed), který svůj volný čas věnuje práci s dětmi a mládeží

Článek

První výběr a návrh provádějí členové komise pro sport a kulturu. Návrh komisařů pak projednává a definitivně stvrzuje rada města Habartova. Prestižní ocenění se v Habartově uděluje celkem ve třech kategoriích, a to děti a mládež, dospělí a akce či počin roku.

Vybraní laureáti jsou pak pozváni na reprezentační ples, v jehož rámci dochází ke slavnostnímu předání ocenění.

A stejně se tomu stalo i letos. V pátek 21. února krátce před devátou hodinou večerní k sobě moderátorka plesu Věra Lampertová pozvala starostu města Habartova Ing. Petra Januru a radního města Mgr. Aleše Plevku. Oba pánové se pak s potěšením ujali onoho slavnostního vyhlášení.

Jako první před zaplněný společenský sál předstoupil Marek Bery, který si ocenění zasloužil za svou mnohaletou práci s dětmi a mládeží. Všem zájemcům se ve svém volném čase snaží vštípit zásady zdravého životního stylu, správného cvičení a jako bonus i správného postoje k životu samotnému. Marek Bery je vedoucím zájmového kroužku workoutu, na místním hřišti pořádá i volné tréninky a několikrát do roka organizuje nejrůznější závody, a to třeba i včetně charitativního cvičení, které pomáhá potřebným

Mezi povedenými akcemi roku 2019 nemohla přes všechny okolnosti být volba asi jasnější. Přestože se během uplynulého roku v Habartově uskutečnily vydařené akce nejrůznějšího zaměření, jedna již svým rozsahem vyčnívala nad jiné. V září 2019 totiž vyvrcholila mnohaměsíční organizátorská práce týmu Městského kulturního střediska v Habartově, které se stalo garantem oslav 680. výročí první písemné zmínky o našem městě. A tak převzít ocenění si za celý tým přišla ředitelka MKS Petra Šístková, která poděkovala nejen městu za finanční podporu, ale především i všem spoluorganizátorům této veleúspěšné akce.

Jako poslední se k převzetí ocenění dostavila dvojice dívek Aneta Nýdlová a Kateřina Prouzová. Děvčata se na sklonku června minulého roku stala svědky kolapsu neznámé kolemjdoucí ženy. Tehdejší šesťandy však zachovaly duchapřítomnost a navzdory určité dávce šoku, oné paní v nouzi poskytnuly první pomoc a zároveň přivolaly rychlou záchrannou službu, do jejíhož příjezdu dle telefonických instrukcí o zmiňovanou paní pečovaly, čímž výrazně napomohly šanci na její záchranu a uzdravení.

Všichni výše uvedení si převzali pamětní list a plaketu, krásnou květinu a v neposlední řadě i dárkový šek na nákup zboží dle vlastního výběru.

Je velmi pozitivním zjištěním to, že se i nadále daří každý rok najít mezi občany Habartova takové, kteří určitým způsobem a v pozitivním slova smyslu vyčnívají z davu a jsou svým konáním prospěšní svému okolí. Oceněným nezbývá než pogratulovat a zároveň si také přát, aby i rok 2020 přinesl mnoho námětů, ze kterých bude moct rada města opět za rok vybírat.

Reklama

Výběr článků

Načítám