Hlavní obsah

Město Frýdek-Místek schválilo tržní místo v nákupním centru

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada města vydala změnu Tržního řádu, který reguluje prodej zboží a poskytování služeb mimo kolaudované provozovny na území Frýdku-Místku. Mezi tržní místa byla nově zařazena plocha před nákupním centrem Paráda Shopping, kde bude možné realizovat stánkový prodej.

Foto: Petr Pavelka

Beskydské farmářské trhy - náměstí Svobody v Místku

Článek

Radní vyšli vstříc obchodní společnosti, která po porušení Tržního řádu požádala o rozšíření tržních míst, aby mohla v souladu s legislativou města pořádat vlastní „Parádní Farmářské trhy“ a další tematicky zaměřené akce pro širokou veřejnost. 

Statutární město Frýdek-Místek pořádá již 4 roky „Beskydské farmářské trhy“, které se konají každý lichý týden ve čtvrtek na místeckém náměstí Svobody od 9 do 16 hodin. Za dobu své existence si získaly pravidelné návštěvníky, ale také osvědčené prodejce z řad farmářů, potravinářů a řemeslníků, kteří nabízejí produkty pěstované a vyrobené převážně v našem regionu.  

Sortiment je bohatý. Ve stáncích Beskydských farmářských trhů se prodávají sýrové, masné i rybí výrobky, dále vejce z podestýlky, med, koření, ale také sazenice květin, bylinek a skalniček nebo rukodělné výrobky ze dřeva či keramiky. Nově jsou nabízeny těstoviny z kvalitní semolinové mouky nebo marmelády bez umělých barviv a konzervantů. Náměstí Svobody při trzích provoní také stánek s palačinkami, plněnými sladkým karamelem nebo čokoládou, ale i špenátem, kuřecím masem nebo sýrem. Nechybí ani bramboráky nebo langoše, káva a podobně.

Nejbližší Beskydské farmářské trhy se konají již tento čtvrtek 16. července. O prázdninách a v září jsou na trzích v co možná nejvyšší míře zastoupeni prodejci ovoce a zeleniny. V říjnu budou trhy tematicky zaměřeny na dušičky. V listopadu již tradičně obohatí farmářský trh zabijačka a v prosinci budou trhy ve znamení adventu.

Termíny konání Beskydských farmářských trhů:

16. 7. a 30. 7. - sezona zeleniny a ovoce

13. 8. a 27. 8. - sezona zeleniny a ovoce

10. 9. a 24. 9. - sezona zeleniny a ovoce

8. 10. a 22. 10. - dušičkový sortiment

5. 11. a 19. 11. - zabijačka

3. 12. a 17. 12. - advent

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám