Hlavní obsah

Město Albrechtice ožije Adventním setkáním u vánočního stromu

Novinky, Petra Veselá

Už v pátek 6. prosince se lidé z Města Albrechtic shromáždí na místním náměstí při tradičním Adventním setkání u vánočního stromu. Pestrý program začíná ve 13 hodin a vyvrcholí o čtyři hodiny později, kdy se na albrechtickém náměstí rozzáří v celé své kráse statný smrk, který zde roste desítky let.

Foto: Veronika Sztyperová

Město Albrechtice opět ožije Adventním setkáním u vánočního stromu

Článek

Zase po roce jsou za dveřmi Vánoce a znát už je to doslova na každém kroku. Ve Městě Albrechticích příchod Adventu slaví po svém, a to bohatým kulturním programem završeným rozsvícením vánočních ozdob na statném smrku, který roste na místním náměstí a platí zde za nepřehlédnutelnou chloubu.

„Zavedli jsme u nás takovou tradici, dáváme prostor lidem, aby si pro čas adventu vánoční strom pojmenovali. Zatímco předloni mu dali jméno Laskaváček, vloni v rámci lidového hlasování vyhrál Radovánek. Jsem zvědavá, jaké jméno lidé zvolí letos,“ říká s úsměvem místostarostka Města Albrechtic Jitka Hanusová.

Pestrý program začne v pátek ve 13 hodin. Tou dobou už bude albrechtické náměstí lemováno jako tradičně četnými stánky nejen s medovinou, svařeným vínem a různými laskominami, ale také se v některých z nich představí celá řada sociálních služeb, které na Albrechticku působí.

„Příchozí si v některých stáncích budou moci pořídit i rozličné ručně dělané výrobky klientů sociálních služeb. Je to vždy velmi dojemné vidět, že i lidé hendikepovaní, kteří sociální služby využívají, dokáží stvořit neskutečně krásná dílka,“ podotýká Jitka Hanusová.

Bohatý kulturní program budou mít zase na starosti především žáci místní, jak základní tak i umělecké školy a představí se v něm i ti úplně nejmenší, z mateřinky, kteří si pro slavnostní setkání připravili také své číslo.

„Hlavně, aby nám vyšlo počasí. Popravdě, ještě se nám nestalo, že by si lidé svařené víno nebo horké klobásky nechali ujít. To člověka vždy zahřeje i v tuhých mrazech,“ dodala s nadějí albrechtická místostarostka Jitka Hanusová.

Celým programem bude provázet zkušený rozhlasový a televizní moderátor Jirka Veselý, který společně se zástupci města a za hlasitého odpočítávání všech příchozích přesně v 17 hodin také rozsvítí vánoční strom.

Reklama

Výběr článků

Načítám