Hlavní obsah

Meda Mládková byla hostem Noci s Karlem v Plzni

Novinky, Eva Šafránková

V neděli večer se v Plzni konaly dva koncerty na podporu prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. Takzvanou Noc s Karlem hostily hudební kluby Zach´s pub a Anděl Café.

Foto: Jan Šiman

Meda Mládková.

Článek

Oba zmiňované kluby začaly brzy praskat ve švech pod náporem především mladých lidí. Do Anděl Café přijela podpořit Karla Schwarzenberga Meda Mládková a v Zach´s pubu pak příchozí přivítal herec a režisér Antonín Procházka.

Mecenáška umění Meda Mládková, která přivítala návštěvníky Noci s Karlem v klubu Anděl Café, měla hned od začátku v otázce volby prezidenta jasno. „Rozhodla jsem se podpořit Karla Schwarzenberga, protože máme mnoho politiků vyškolených, ale jen velmi málo těch skutečně vzdělaných,“ uvedla.

Meda Mládková, která žila před revolucí v zahraničním exilu, sbírala společně s manželem díla moderního umění. Po jeho smrti věnovala sbírku mnohamilionové hodnoty českému státu. Založila Museum Kampa sídlící v pražských Sovových mlýnech a je projektem Nadace Jana a Medy Mládkových. Museum spravuje významnou kolekci děl malíře Františka Kupky či poválečných autorů Zdeňka Sýkory a Karla Nepraše. Nadace také významně podporuje výtvarné umění a kulturu v České republice.

Mezi hudebníky a skupinami, kteří aktivně podpořili včera v Plzni Schwarzenbergovu kandidaturu, byli tito interpreti: Il colori, Jablkoň, Míša Leicht, Poitín, Cheers, Zdeněk Lahoda a Vilém Dubnička, Chuť, Y?, Sirkyson či L.A. Vstup na koncerty byl zdarma.

„Obrovský dík patří všem muzikantům, oběma hudebním klubům, paní Medě Mládkové a zejména všem lidem, kteří přišli vyjádřit podporu Karlu Schwarzenbergovi ve druhém kole prezidentských voleb. Doufám, že následující víkend konečně dosáhneme změny a zvítězí noblesní, prozápadní, kultivovaný, neútočný a sebevědomý styl reprezentování naší republiky, a budeme mít opět prezidenta, který nám ve světě nebude dělat ostudu a díky kterému budou všichni vnímat naši zem jako rovnocenného chtěného partnera a budou ji náležitě respektovat,“ uvedl účastník včerejších koncertů a předseda plzeňské TOP 09 Ondřej Ženíšek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám