Hlavní obsah

Mažoretky Colloredo přivezly medaile ze šampionátu v twirlingu v Karlových Varech

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupkyně Mažoretek Colloredo z Opočna stoupají výkonnostně stále výš, což dokazuje i jejich účast na Mistrovství republiky v twirlingu, které proběhlo první únorový víkend v Hale míčových sportů v Karlových Varech.

Foto: Mažoretky Colloredo (archiv)

Markéta Horáková a Klára Peřinová - Mažoretky Colloredo z Opočna.

Článek

Účast na Mistrovství ČR si Markéta Horáková a Klára Peřinová z Mažoretek Colloredo vybojovaly na Národním šampionátu v Lomnici nad Popelkou, který se uskutečnil v závěru loňského roku.

„Markéta Horáková, která v Lomnici zvítězila v povinném sólu s jednou hůlkou, reprezentovala v kategorii juniorky mladší. Klára Peřinová byla stříbrná v rytmickém tanečním sólu, ale sólo s jednou hůlkou se jí v Lomnici nepovedlo. Přesto s ohledem na své kvality dostala od porotců šanci na reparát a možnost vystoupit na Mistrovství republiky v Karlových Varech ve výkonnostní třídě B v obou disciplínách,“ prozradila Martina Vašatová z klubu Mažoretky Colloredo.

Mistrovství republiky v Karlových Varech se stalo pro zástupkyně Opočna zážitkem po všech stránkách. První den soutěžily všechny věkové kategorie výkonnostní třídy A ve všech a bojovalo se o postup do nedělního finále. Druhý den probíhaly soutěže výkonnostní třídy B. Zásadní novinkou šampionátu bylo, že ihned po vystoupení znala každá závodnice své srážkové body.

A jak tedy obě reprezentantky z podhůří Orlických hor dopadly? „Markéta Horáková obhájila ve své věkové kategorii juniorky mladší a výkonnostní třídě B zlatou medaili z Lomnice v disciplíně povinné sólo s jednou hůlkou, ve stejné disciplíně v kategorii junior starší získala Klára Peřinová stříbrnou medaili, to znamená, že důvěru porotců nezklamala a reparát udělala na výbornou. V rytmickém tanečním sólu pak obhájila stříbrnou medaili, když porazila například závodnice z Českých Budějovic. Obě děvčata navíc od porotců dostala nejméně srážkových bodů,“ uvedla Martina Vašatová a s trochou dojetí dodala: „Dokázali jsme si, že naše malé Colloredo dokáže porazit zástupkyně i z mnohem větších klubů a měst.” 

Reklama

Výběr článků

Načítám