Hlavní obsah

Mateřské centrum v Krnově už slouží rodičům s dětmi

Novinky, Tomáš Gaudek

V krnovském středisku volného času bylo v pondělí 10. září slavnostně otevřeno mateřské centrum, které vzniklo v prostorách bývalé cukrárny.

Foto: Tomáš Gaudek

Mateřské centrum bylo slavnostně otevřeno v pondělí 10. září.

Článek

Kromě edukativního prostředí a programů zaměřených na cvičení nebo tvoření dětí, nové centrum nabídne také pravidelné přednášky odborníků a další akce.

„Návštěvníci se mohou každý všední den od 9.00 do 10.00 hodin těšit na pravidelné programy, které budou probíhat hravou formou. Hry budou zaměřeny na rozvoj motoriky i psychického a fyzického zdraví dětí. Chybět nebudou ani kreativní a výtvarné techniky, jednoduchá cvičení nebo klasická říkadla, tanečky a písničky,“ popsala ředitelka střediska volného času Veronika Kozlíková s tím, že jednou za měsíc se uskuteční také přednášky, věnované například správnému rozvoji dětského organismu či jazykovému vývoji.

„V žádném případně nechceme být „pasivní“ rodinnou kavárnou, ale chceme nabídnout podnětné prostředí a rozvíjet spolupráci dětí jak s jejich rodiči, tak mezi sebou. Klienti centra si budou moci sami zvolit téma a my následně zajistíme odborníky. Výhledově také připravujeme možnost konzultací s dětskou psycholožkou,“ doplnila ředitelka.

V nově vzniklých prostorech, do kterých se vchází u recepce, nechybí ani kuchyňka, toalety nebo přebalovací pult. Kompletní rekonstrukce, zahrnující stavební práce a vybavení, včetně kuchyňské linky, gaučů či hracích prvků, město vyšla na 1 235 207 korun bez DPH a na dílo je záruka 60 měsíců.

„Mateřské centrum bude přístupné od pondělí do pátku od 9.00 do 12.00 hodin a od 14.00 do 18.00 hodin. Nevylučujeme však, že v budoucnosti dojde k úpravě provozní doby. Vstupné činí 20 korun za dítě a 20 korun za dospělou osobu s tím, že k dispozici je kuchyňka s čajem a kávou,“ sdělila Veronika Kozlíková a dodala, že vzhledem k vyhřívané podlaze by prostory mohly ve večerních hodinách sloužit například pro cvičení jógy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám