Hlavní obsah

Masopustní průvod, který už má zápis v knize rekordů, opět chystá Milevsko

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letošní, již 153. ročník tradičního masopustního průvodu v Milevsku, je na programu 14. února. Oproti místním tradicím počínajícím rokem 1862 však nikoliv v masopustní úterý - hlavní program vyvrcholí v praktičtější sobotní den i večer, předcházet mu ovšem budou již akce ve čtvrtek a pátek.

Foto: archiv
Článek

Zajímavostí v novodobé historii je, že v roce 2011 byla tato akce zanesena do České knihy rekordů coby největší masopustní průvod s 629 maskami hemžícími se městem současně.

Ve čtvrtek 12. února proběhne tradiční Zvaní milevských maškar, tedy obcházení místních obyvatel s pozváním na akci, v pátek 13. února je nachystán na 18:30 druhý ročník Bakusova průvodu, kromě odhalení sochy Bakuse na náměstí proběhne i ohňová show táborského rekordmana, fakíra a ohnivého muže Petra Fiedora.

Kdo netuší, kým to je či byl onen Bakus, a proč právě on bude v Milevsku odhalován (nikoliv namravně, jako jakýsi slídil v potemnělém parku, leč coby k věčnému životu přivedená socha), dozví se zde více.

S devátou hodinou ranní začne sobotní program, a to tradičním jarmarkem a vepřovými hody na náměstí E. Beneše. Zde se od dopoledních hodin do podvečera vystřídají např. soubory Kovačka, Táborští kupci, Tokhi & The Groove Army, Pouličníci, Evergreen Band a Vehicle Club Band.

Maskovaní účastníci průvodu mají sraz ve 12:30 u Domu kultury, odkud průvod vyrazí ve 14 hodin. Celý průvod bude opět pod bdělým dohledem kamer, díky čemuž bude možno vše sledovat i na velkoplošné obrazovce na náměstí E. Beneše. Masopustní rej zakončí opět v „kulturáku“ večerní, jak jinak než masopustní, zábava s kapelou Fantom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám