Hlavní obsah

Masopust v Poličce chystají muzejníci i divadelníci

Novinky, Alena Zavoralová

Kam vyrazit za masopustním veselí? Máme pro vás tip, kam se jít pořádně pobavit, najíst a napít, než přijde šestitýdenní půst. Masopustní taškařice poličských muzejníků a Divadelního spolku Tyl slibuje tak trochu jiný masopust.

Foto: Alena Zavoralová

Poličský masopust v roce 2014.

Článek

„Srdečně zveme všechny na masopustní veselici pod taktovkou Divadelního spolku Tyl a muzejníků. Těšit se můžete na vše, co k masopustu patří, včetně tradičního průvodu masek po náměstí,“ uvedla kurátorka akce Mgr. Simona Valachová.

„Akce začne ve 13.00 hodin dílničkou pro děti, na které se budou zdobit papírové škrabošky. Ve 14.00 hodin od starosty převezmeme klíč od města a vládnout tak budeme my. Následně velký průvod masek s lidovou hudbou projde z muzea na náměstí, kde si pro nás poličští ochotníci připravili humorné vystoupení. Masopustní taškařici zakončíme tradičním pohřbením basy a navrácením klíče od města a to od 16.30 hodin. Po celou dobu budou v atriu muzea zajištěny zábavné aktivity pro děti i hravé dospělé, jako je kupříkladu házení jelitem. Těšit se můžete i na tradiční občerstvení. K ochutnání bude několik oblíbených masopustních pochoutek s ukázkou jejich výroby, domácí jitrnice, masopustní koblížky a koláče, svařené víno nebo čaj,“ dodala.

Masopustní odpoledne se koná v sobotu 2. března od 13.00 do 17.00 hodin. V případě deštivého počasí bude program omezen na výrobu škrabošek, prodej masopustních dobrot a krátkou divadelní taškařici. Výstavy a expozice muzea budou od 13.00 hodin uzavřeny vyjma jarní výstavy Od rozpustilých maškar po veselé Velikonoce. Ukončení v 16.00 hodin.  

Reklama

Výběr článků

Načítám