Hlavní obsah

Maškarní ples sblížil generace

Novinky, Růžena Písková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spoustu legrace a radosti si ve středu užily děti v 90. mateřské škole v Plzni na Bolevci. Den se totiž nesl ve znamení karnevalu.

Foto: Milena Šafaříková

Paní učitelky samozřejmě nezůstaly s kostýmy pozadu.

Článek

Ráno čekaly na děti třídy i chodby vyzdobené pestrobarevnými řetězy, balónky a veselými obrázky, které malí předškoláčci malovali v minulých týdnech. Ve třídě už měli všichni nachystané vlastnoručně vyrobené košíčky na bonbónky. Karneval byl totiž pro ně nejen barevný a veselý, ale i sladký. Vstupným byl symbolicky sáček bonbonů. I když se teď nejspíš leckterá zdraví dbalá maminka ulekne, není se čeho bát. V 90. MŠ dbají na pravidelné každodenní čištění zoubků a pohybu bylo na maškarním plese tolik, že jeden nebo dva bonbónky navíc určitě nevadily.

Po svačince se děti převlékly do kostýmů a začal opravdový maškarní rej s hudbou, tancem a soutěžemi. Děti soutěžily v nošení vejce na lžíci, v pohyblivé překážkové dráze i v tanci se sedáním na židle a samozřejmě vybíraly i nejkrásnější masku. Zde ovšem bylo těžké vybírání – nejkrásnější byli totiž všichni.

A protože sdílená radost je dvojnásobná radost, nenechali si v 90. MŠ karnevalové plesání jen pro sebe. Děti prošly v maškarním průvodu školkou a přes spojovací chodbu se dostaly až do kuchyně. Tam potěšily paní kuchařky, které pro ně připravily koblížky, a vydaly se na další pouť.

Tentokrát vedla jejich karnevalová cesta druhou částí propojeného komplexu budov do sousedního domova důchodců. Seniorům zazpívali a zarecitovali básničky, které si připravili v minulých týdnech. Svým pestrobarevným nadšením tak pomohli prosvětlit jeden šedivý zimní den i dalším lidem. A za to jim všem, i jejich paním učitelkám, patří veliký dík.

A jelikož jediný den na všechny tanečky, soutěže a radování v maskách ani nestačil, budou si v karnevalové školce hrát ještě ve čtvrtek 14. února. Pokud máte zájem zhlédnout prostory 90. MŠ i s karnevalovou výzdobou a prohlédnout si aktuální dění v jednotlivých třídách, máte jedinečnou příležitost. Právě na sv. Valentýna, 14. února, v době od 14 do 16 hodin otevírá 90. MŠ své dveře všem zájemcům. Všichni, samozřejmě včetně dětí, jsou vítáni a zváni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám