Hlavní obsah

Martina Sáblíková přijede do Plzně otevřít nový multifunkční areál

Novinky, Alena Lochmannová

V bezprostřední blízkosti přehradní nádrže České údolí vyrostl nový multifunkční areál, který se stane relaxačním místem i sportovním centrem pro obyvatele města Plzně i přilehlého okolí. Aréal přijede do Plzně slavnostně otevřít také olympijská vítězka a mistryně světa Martina Sáblíková.

Foto: Hynek Mojžíš

Sportovně-kulturní multifunkční areál České údolí se slavnostně otevře v pátek 15. dubna v 15.30 hodin.

Článek

Sportovně-kulturní multifunkční areál České údolí se slavnostně otevře v pátek 15. dubna v 15.30 hodin.

Slavnostního otevření se zúčastní řada předních českých sportovních hvězd, mezi nimiž nebude chybět například olympijská vítězka a mistryně světa Martina Sáblíková, která zajede první rekordní čas na nové in-line dráze. Lze očekávat, že pro ostatní Plzeňany nasadí laťku velice vysoko.

"V největším plzeňském obvodu dosud tak velké sportoviště chybělo. Proto jsme našim obyvatelům i ostatním Plzeňanům chtěli otevřít místo, kde by si mohli odpočinout i zasportovat. Nezastíráme, že jsme se inspirovali úspěšným plzeňským Škoda sport parkem na Slovanech. Díky významnému příspěvku města a spolupráci s útvarem technického náměstka Ing. Petra Runda jsme pak mohli celý projekt pro Plzeňany realizovat ve větším rozsahu. Vybírali jsme ze tří lokalit tu nejvhodnější. Rozvojové území u přehradní nádrže na Borech bylo územním plánem a dalšími koncepčními materiály města dlouhodobě určeno jako vhodné k rekreaci a volnočasovým aktivitám, a proto areál vznikl právě tam," uvedl starost plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach.

Na území o rozloze pět hektarů se tak mohou Plzeňané těšit mimo jiné na in-line dráhu s parametry pro oficiální mezinárodní soutěže, profesionální hřiště na minigolf, skate park s největším počtem překážek v Plzni a parametry odpovídající evropským standardům, centrum pro seniory s řadou posilovacích strojů, dětské hřiště, fotbalové hřiště nebo plážový volejbal.

Součástí areálu jsou také dvě velkokapacitní parkoviště a správní budova s restaurací, společenským sálem a nezbytným zázemím. Vedle toho se mohou návštěvníci areálu těšit na koupací jezírko s unikátním způsobem biologické filtrace vody. Za použití této technologie vznikne v Plzni přírodní koupaliště s nejčistší vodou bez chemických úprav.

Reklama

Výběr článků

Načítám