Hlavní obsah

Martin Viktorin neúspěšnějším sportovcem okresu Ústí nad Orlicí za rok 2016

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlické sportovní sdružení ve spolupráci s agenturou Sport Action, Městem Ústí nad Orlicí a hlavním mediálním partnerem vydavatelstvím novin Deník vyhlásily na slavnostním večeru v pondělí 23. ledna v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí výsledek ankety Nejúspěšnějšího sportovce okresu za rok 2016.

Foto: Lukáš Prokeš

Vítězem a držitelem poháru 48.ročníku ankety Nejúspěčnějšího sportovce se stal devatenáctiletý reprezentant WAKO/ČR Martin Viktorin z Vysokého Mýta.

Článek

Nejlepší sportovec roku je projekt, který nabízí maximální zviditelnění sportu. Cílem je ocenění špičkových sportovců regionu, mezi nimiž nechybí olympionici, mistři ČR, Evropy i světa. Dále se jedná o poděkování trenérům a cvičitelům a uvedení sportovních legend do síně slávy.

Více než sto účastníků z řad sportovců, funkcionářů, sponzorů, starostů měst okresu Ústí nad Orlicí a příznivců sportu z řad široké veřejnosti se sešlo v pondělí 23. ledna v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí, aby oslavilo tento tradiční, v pořadí již 48. ročník ocenění všech, kteří výsledky své činnosti propagují jméno regionu.

Nebyl to však večer určený jen sportu, v doprovodném programu se připojili i umělci z oblasti kultury. S několika písněmi vystoupila mladá nadějná zpěvačka Johana Jeřábková, žonglování předvedl artista Szymon a jasné a ostré paprsky pohybem v prostoru rozehrál v Laser show Pavel Kaiser. Hlavním bodem programu pak bylo oceňování sportovců jednotlivých kategorií.

Mezi jednotlivci žactva se jako první umístil Denis Hýbl z plaveckého oddílu Lokomotivy Česká Třebová, krajský přeborník, MČR a člen reprezentačního družstva ČR mladších juniorů. Druhý skončil Roman Unzeitig z volejbalového družstva TJ Sokol Česká Třebová a třetí Petr Dvořáček z Falcon Kickbox Vysoké Mýto.

V kategorii dorostu a juniorů na 1. místě skončila Michaela Stránská z Českotřebovského běžeckého klub Iscarex, členka reprezentačního družstva ČR v atletice. Druhé místo obsadil Martin Barták ze Ski klubu České Petrovice, juniorský MČR ve slalomu, vítěz ČP juniorů, mistr světa v travním lyžování. Třetí místo patří Vojtěchu Mlynářovi z atletického oddílu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, MČR v běhu na 800 m.

V kategorii dospělých byl nejúspěšnější Martin Viktorin z Falcon Kickbox Vysoké Mýto, dvanáctinásobný MČR a dvojnásobný vítěz Prague Open. Na 2. místě skončil Robert Krupička z oddílu atletiky TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, medailový účastník horských běhů v Rakousku, Francii a ve Švýcarsku, 3. místo získala Monika Simonová - Cyklotrénink F. Trkal.

U handicapovaných sportovců byl oceněn Pavel Richter z oddílu stolního tenisu SK UNO při speciální ZŠ v Ústí nad Orlicí.

Mezi veterány byl nejúspěšnější Jiří Strnad z oddílu rychlostní kanoistiky SK Žamberk za řadu předních míst a dvakrát 1. místa na MS veteránů. Za ním skončili běžci Jana Matyášová z Dolní Dobrouče a Jiří Švadlena z K.O.B. Choceň.

Dále byl oceněn vesnický kolektiv fotbalového oddílu TJ Sokol Libchavy, mládežnický volejbalový kolektiv TJ Sokol Česká Třebová II. a atletický kolektiv žen AC Vysoké Mýto.

Z reprezentaci v cizím dresu cenu získal Jaroslav Kulhavý, "Král cyklistiky ČR" a účastník dvou OH.

Do síně slávy byl uveden Ladislav Popelka za 30letou práci s ligovým futsalovým mužstvem ve Vysokém Mýtě.

Oceněním práce a poděkováním bylo odměněno osm trenérů, cvičitelů a rozhodčích: Eva Hüblová (Ústí nad Orlicí), Petr Kvasnička (Česká Třebová), Martin Motyčka (Žamberk), Marko Olejár (ČeskáTřebová II.), Roman Páral (Vysoké Mýto), Iveta Trčková (Česká Třebová), Vlastimil Vávra (Letohrad) a Zdeněk Zezulka (Králíky).

"Hvězdou" ankety Deníku se stala Eliška Zemanová z Vysokého Mýta.

Reklama

Výběr článků

Načítám