Hlavní obsah

Marta Kubišová nažhaví publikum pro Sepulturu a Pro-pain

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes třicet vystupujících kapel nabízí letošní ročník Bořeň Mysteria open air, který se koná 15. a 16. června v bílinském amfitéatru Kyselka. Mimo jiné nabídne i třetí scénu s dj´s sety.

Foto: pořadatel

plakát Bořeň Mysteria 2012

Článek

Největšími taháky letos budou dvě kapely, které na tomto festivalu již vystupovali a sklidili největší divácký úspěch. Je to brazilská trash-metalová SEPULTURA a americký parní válec PRO-PAIN. 

Začátek festivalu je stanovena na pátek 15. června v 16 hodin. Na dvou scénách postupně vystoupí kapely české a zahraniční scény: City of Autumn, Fleshless, Sapiens, N.V.Ú., S.P.S., Anger Inside, dále pak brazilsko-holandská Seita a němečtí Del Moe. Před zlatým hřebem festivalu vystoupí na hlavní scéně překvapení festivalu – Marta Kubišová s kapelou Karla Štolby. Legendární brazilská Sepultura bude připravena chvíli po půl jedenácté. První festivalový den bude zakončen kolem první hodiny po půlnoci.

Druhý den, sobota 16. června, bude zahájen v pravé poledne a po setu převážně regionálních kapel vystoupí Abraxas, dále pak v Bílině dobře známý Lord Bishop Rocks, holandští Born From Pain, jednočlenný projekt Čechoameričana Koonda Holaa a hlavní kapela druhého dne – Pro-Pain.

Návštěvníci, kteří přijedou do Bíliny na Bořeň Mysteria a budou chtít spojit festival s výstupem na Bořeň, budou mít možnost v první den konání akce od 10.00 do 17.00 zakoupit vstupenku přímo na vrcholku hory Bořeň za cenu 399 Kč, tedy o 200 Kč levněji, než bude stát vstupenka na místě. Počet vstupenek není limitován.

Reklama

Výběr článků

Načítám