Hlavní obsah

Markéta Doláková pomohla k vítězství házenkářek Poruby nad Veselím nad Moravou.

Novinky, Josef Zajíc

Vynikající výkon podala brankářka DHC Sokola Poruba Markéta Doláková v sobotním utkání v házené žen s Veselí nad Moravou. Doláková kryla 22 střel. Sokolky vyhrály 28:25 a stáhly náskok Mostu na šest bodů.

Foto: Josef Zajíc

Tereza Chmelařová z Veselí střílí. 13.4.2013

Článek

Obě družstva nastoupila ke svému prvnímu nadstavbovému utkání, kdy se už nyní hraje o titul mistryň ČR, který právě hráčky Sokola Poruba obhajují. O tento titul ještě bojují hráčky Mostu, Veselí nad Moravou a Slavie Praha.

Utkání bylo zahájeno v 18 hodin a přenášeno internetovou televizí. Rozhodčími byli Milan Letev a Jiří Králiček. Hra byla vyrovnaná, což dokazuje stav 12:12 ve 25 minutě prvního poločasu. Na obou stranách hrály velmi dobře obrany. První polovinu vyhrály hráčky Sokola o dvě branky 15:13.

Ve druhé polovině se výrazně zlepšily hráčky Veselí nad Moravou. Dobře chytala brankářka a ve střelbě se dařilo Kristýně Salčákové. Ve 33 minutě se hosté ujali vedení 16:15 a to jim nalilo dalších sil do žil. Hrály urputně a sokolky se bránily. Ještě v 52 minutě byl stav nerozhodný 23:23.

Hráčky obou družstev se bily jako lvice. Nic nenechaly náhodě. Skvěle se prosadila dvacetiletá brankářka Veselí Vanda Nejezchlebová, která trestný sedmimetrový hod chytila nejprve nosem a následující pak opět bezchybně, i když mírně otřesená, zneškodnila rovněž.

Konec vyšel lépe Ostravankám, které si závěrečný náskok o tři branky již nenechaly vzít a vyhrály 28:25.

Nejlepší střelkyně hostí byly Kristýna Salčáková, která skórovala sedmkrát a Helena Štěrbová, která dala šest branek. Z ostravského družstva nastřílela nejvíce branek Michaela Hrbková. Vstřeliila osm branek. Celkem za soutěž již dala 155 gólů. Pětkrát skórovala Alžběta Tóthová a Lucie Uhráková.

K dalšímu utkání odjedou házenkářky DHC Sokola Poruba 19. dubna do Mostu, v sobotu 27. dubna hrají doma proti Slavii Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám