Hlavní obsah

Marie Kieslowski přitvrdila. Nový projekt Selective Mute představí v Praze

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vystoupení The Cat Empire v Lucerna Music Baru představí agentura Everything Goes nový projekt Marie Kieslowski – Selective Mute. Své nové EP Sick Pop pokřtí 24. června v ateliéru Grid.

Foto: Vít Bedrna

Marie Kieslowski.

Článek

Nový hudební projekt Selective Mute kombinuje jemný ženský vokál Marie Kieslowski (Kieslowski) s říznými rockovými kytarami. Na jejich prvním EP s názvem Sick pop přichází Marie Kieslowski s nečekaně živelnou polohou svého hlasu a imaginativními texty v angličtině. O hudební část, která propojuje rock a elektroniku, se od počátku stará kapelník Marcel Ďurica alias maD (dříve kapela Bez Peří).

Celá tvorba Selective Mute je založená na příbězích, ať už fiktivních nebo těch, co se tvůrcům opravdu přihodily. „S Marií si ujíždíme na dobrých koncích a silných a zpěvných melodiích. Proto „sick pop“ – naše hudba je plná naděje, ale každý člověk má trochu toho bahna za nehtama,“ potvrzuje maD.

Jako první představují Selective Mute píseň Vessel A, kterou doprovázejí citlivým lyric videem. Spolupracoval na něm uznávaný klipový režisér Štěpán FOK Vodrážka a dokumentarista Bohdan Bláhovec, který je zároveň partnerem Marie.

Na nahrávání dohlížel úspěšný český producent Dušan Neuwerth a výsledkem jejich společné práce jsou dvě skladby, které vycházejí na EP Sick pop. Jeho křest se uskuteční 24. června v pražském klubu Grid (více informací o události zde).

SELECTIVE MUTE (Marie Kieslowski) – křest EP Sick Pop.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám