Hlavní obsah

Marek Taclík se představí v Divadle na Fidlovačce v prolhané komedii Pravda

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apríl bude v Divadle na Fidlovačce ve znamení dvou premiér. Jako první je nasazena komedie Pravda, ve které budou hlavními postavami Marek Taclík, Iva Pazderková, Martina Šťastná a David Hák. Monodrama Po Fredrikovi bude uvedeno v závěru měsíce, v mnohočetných rolích se představí Jan Fanta.

Foto: Roman Černý, Divadlo na Fidlovačce

Po Fredrikovi

Článek

Hra francouzského dramatika Floriana Zellera Pravda bude uvedena 18. dubna. Monodrama současného švédského autora Mattiase Brunna Po Fredrikovi bude mít premiéru v sobotu 28. dubna na Komorní Fidlovačce.

Umění dokonalé lži

Režie brilantní komedie Pravda nejhranějšího francouzského dramatika současnosti Floriana Zellera se ujal Mikoláš Týc. V hlavních rolích se představí Iva Pazderková, Marek Taclík, Martina Šťastná a David Hák. Pravda patří spolu s Otcem a Matkou k nejúspěšnějším a nejčastěji inscenovaným Zellerovým textům.

Poprvé se hrála roku 2011 v pařížském Théâtre Montparnasse. Příběh čtveřice Pařížanů a jejich nebezpečných vztahů je komedií o nevěře, ve které je umění lhát dovedeno k dokonalosti.

Slaví celoevropský úspěch

Monodrama současného švédského autora Mattiase Brunna Po Fredrikovi je aktuálním příběhem o velké lásce, pomstě a smrti. V režii Lukáče Pečenky se v mnoha rolích představí Jan Fanta. Po Fredrikovi je jako výkřik, který vyjadřuje zároveň ohlušující radost z vášně, z lásky a z krásy života, zároveň bolest zklamání, temnotu pomsty a smutku ze smrti.

Je možné žít po Fredrikovi? Na to odpovídá strhující inscenace, která zvítězila v roce 2005 v divácké soutěži stockholmského divadla Riksteatern. Od té doby slaví úspěchy na mnoha evropských scénách a dokázala okouzlit již tisíce diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám