Hlavní obsah

Marek Hanuš z Ostravy-Hrabůvky se stal Mladým velvyslancem vědy a techniky

Novinky, Josef Zajíc

Žák 8. A třídy ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce se stal Mladým velvyslancem vědy a techniky. Certifikát obdržel v pondělí 12. prosince v Praze v Akademii věd České republiky.

Foto: Josef Zajíc

Marek Hanuš, žák ZŠ MUDr. Emilie Lukášové z Ostravy-Hrabůvky.

Článek

Jedna dívka a šest chlapců z České republiky byli vybráni v rámci pilotního programu JAST (Junior Ambassador of Science and Technology), který spustily letos v červenci Akademie věd ČR, Velvyslanectví  USA v Praze a americké firmy působící v České republice.

"Marek Hanuš je šikovný, aktivní a snaživý žák naší školy. Byl vybrán Ing. Šárkou Onderkovou, jeho třídní učitelkou. Pro všechny žáky naše škola nabízí mnohostranné možnosti jak rozvíjet vztah mladého člověka k přírodním a společenským vědám. Máme standardně vybavenou počítačovou učebnu a již devět instalovaných interaktivních tabulí," uvedl mimo jiné zástupce ředitelky školy Mgr. Václav Vávra.

Marek nám sdělil, že v Praze navštívili Ústav experimentální botaniky při Akademii věd České republiky, kde mohl se svými pěti kamarády spatřit ty nejlepší a nejmodernější přístroje a technologie, které se podílejí na výzkumu. V závěru setkání se zúčastnil rozhovoru přes telemost, který vedl americký astronaut Andrewe Feustel.

"Moje ocenění a obdržení certifikátu Mladý velvyslanec vědy a techniky mě tak trochu zavazuje. Při besedě s americkým astronautem jsem si uvědomil, že budu muset zapracovat na své angličtině," řekl s úsměvem Marek.

"Cílem udělování certifikátu je motivovat mladé lidi ke studiu přírodních věd a tak přispět k lepšímu porozumění světu," uvedl Joseph Pennington z amerického velvyslanectví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám