Hlavní obsah

Máme přes 450 vzorků, lákají na košt Pouzdřanští

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vína nejen z Moravy a Rakouska, ale letos poprvé i ze Slovenska, budou dnes od 13 hodin moci ochutnat návštěvníci výstavy vín v Pouzdřanech na Pohořelicku. "Čekáme kolem čtyř set návštěvníků," hlásí Tomáš Meduňa ze spolku Pouzdřanský zdar, který výstavu pořádá.

Foto: Jindřich Kepert
Článek

Stačí jen zaplatit vstupné 200 korun a kromě skleničky a katalogu získají návštěvníci čtvrtého ročníku výstavy vín v Pouzdřanech možnost neomezeně vyzkoušet, jaká byla úroda vloni na vinicích. 

„Novinkou letošního roku jsou vína ze Slovenska. Také nám ke vzorkům z rakouského Poysdorfu přibyly i od Grazu,” uvedl některé novinky Meduňa. 

Pravidelnou návštěvnicí výstavy vín v Pouzdřanech bývá Barbora Pokorná z Modřic. „Do Pouzdřan na košt jezdím už od prvního ročníku a vždy jsem si to tam užila. Mají tam vždy spoustu vzorků na ochutnání a nikdy u nalívání vzorků není velká fronta, i když tam jezdí hodně lid. Odpoledne navíc hrává i cimbálová muzika, která tam vždy dotváří skvělou atmosféru,” pochvalovala si Pokorná. 

Kromě vína a hudby mohou návštěvníci vyzkoušet i bohatou nabídku občerstvení. Pořadatelé připravili zvěřinový guláš, klobásy, sýry nebo chléb se sádlem a další. „Takovýto výběr jídla se mi v Pouzdřanech líbí,” dodala Pokorná. 

Lákadlem pro návštěvníky mohou být také slosovatelné vstupenky. „Letošním hlavním partnerem výstavy je Vinařství U Kapličky ze Zaječí, které do slosování věnovalo hodnotné ceny, například pobytový poukaz,” láká Meduňa. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám