Hlavní obsah

Malostranskou besedu roztančí kapela Poletíme? se svou banjo-punkovou show

Novinky, Tomáš Kopečný

Banjo punková skupina Poletíme? se po několika měsících opět vrací do pražské Malostranské besedy. Svou pestrou a divokou show předvede už dnes - fanoušci se mohou těšit na playlist složený ze známých a oblíbených hitů i zcela nového materiálu. Koncert začíná od 20.30 hodin.

Foto: Archív Poletíme?
Článek

„Ačkoliv jaro 2016 pro skupinu Poletíme? znamená především společné turné s kapelou Wohnout, u nás v Malostranské besedě vystoupí samostatně. Jejich original banjo punk future jazz country show v turbošansonovém duchu, jak sami svou tvorbu popisují, je zárukou pozitivní energie, divokosti, strhující podívané a nekončící zábavy. Kdo na koncert dorazí, nudit se rozhodně nebude,“ uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák.

Živelnou a ráznou kapelu Poletíme? založil v roce 2007 brněnský textař, banjista a zpěvák Rudolf Brančovský. Kromě něj ve skupině působí Jáchym Hájek (trubka), Pavel Križovenský (saxofon, příčná flétna), Vojtěch Konečný (housle), Ondřej Hájek (piano), Vít Kraváček (basová kytara) a Michal Jež (bicí). Na kontě mají 4 vydaná alba a stovky odehraných koncertů po celé České republice. 

„Poletíme? se pomalu a jistě stávají fenoménem tuzemských klubových i festivalových pódií. Své fanoušky si získávají svými vtipnými, poetickými a současně přímočarými texty. Dokáží odlehčenou formou vyprávět o složitých či smutných věcech, ale i přesto si jejich skladby zachovávají barevnou a radostnou náladu a jsou plné svižné rytmiky. Nás může těšit, že ve festivalovém kalendáři si kapela udělala čas i na koncert na Střeleckém ostrově. V rámci letní scény Malostranské besedy Letňák Poletíme? Vystoupí spolu se skupinou Mucha 12. května,“ dodal Dvořák. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám