Hlavní obsah

Malostranská beseda zahajuje Školu písničkou – sérii interaktivních koncertů pro děti

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem září se bude v podkrovních prostorách Galerie Malostranské besedy konat interaktivní zábavně naučné hudební vystoupení s názvem Škola písničkou. Za projektem stojí zpěvačka Kristýna Peterková a hudební skladatel Karel Mařík.

Foto: Archív Kája Mařík

Škola písničkou vznikla z popudu Kristýny Peterkové a Karla Maříka (na obr.) v roce 2012. Cílem je objevit či rozvinout v dětech hudební talent

Článek

Oba muzikanti se projektem snaží děti motivovat k hudbě, rozvíjet v nich kreativitu a probouzet jejich chuť a zájem k vlastní tvorbě. První tři koncerty proběhnou 28., 29. a 30. září.

Projekt Škola písničkou vznikl z popudu Kristýny Peterkové a Karla Maříka v roce 2012. Představuje několik naučně zábavných hudebních projektů pro děti, jejichž cílem je povzbudit děti k objevování a rozvíjení svého hudebního talentu. Umění se pro dnešní děti stává jen povinným předmětem ve škole a čím dál méně si samy doma zpívají, tančí nebo skládají písničky. Škola písničkou v nich tak chce probudit nadšení se kreativně realizovat. 

Interaktivní vystoupení a koncerty Školy písničkou jsou doprovázené kapelou HardPopJob, smyčcovým kvartetem a zajímavými hudebními hosty. Vystoupení jsou určena dětem předškolního a mladšího školního věku, kteří mají možnost si v průběhu koncertu zazpívat do mikrofonu oblíbenou písničku a aktivně poznávat známé melodie z českých pohádek a večerníčků. Její autoři již mají za sebou desítky interaktivních koncertů pro cca 12 tisíc dětí po celé České republice.

Vystoupení budou probíhat od 9:00, 10:30 a 14:00 hodin. Trvají přibližně 60 minut. Ještě do konce září proběhnou u nás v Malostranské besedě celkem tři koncerty, další budou následovat ihned v říjnu. Vstupné činí 60 korun, přičemž pro pedagogický dozor je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám