Hlavní obsah

Malí ostravští karatisté zlatí na Polish Open WKF

Novinky, Miloš Škoda

Od pátku 7. října do neděle 9. října se konal v polském městě Bielsko-Biala největší turnaj karate WKF v Polsku. Turnaje POLISH OPEN WKF se účastnilo 1101 závodníků ze 145 klubů 31 zemí světa - mj. z Japonska, Dominikánské republiky, Nového Zélandu, Malty, Itálie, Litvy, Ukrajiny, Běloruska.

Foto: Miloš Škoda

Slavnostní ceremoniál předání medailí

Článek

Celkem na tomto turnaji proběhlo neuvěřitelných 1673 startů. Shotokan Karate Klub ATTFIS z Ostravy měl zastoupení v pěti závodnících.

V pátek 7. října v 15 hodin startoval na tatami č. 1 první zápas celého turnaje. Prvním závodníkem byl Jakub Ferad (14 let), kterému los přiřkl běloruského zástupce, se kterým i přes velmi dobrý výkon prohrál.

Naši zlatí hoši!

Největším překvapením bylo vyhrané finále proti týmu chlapců ze Slovenska (Športová škola karate Prievidza) 5:0. Nejmladší závodník klubu Kryštof Bunček (5 let), Matěj Gezo a Dominik Trubiánský (oba 8 let) vybojovali zlaté medaile v kategorii kata týmů do 9 let. Slovenský tým ukázal největší sílu na celém turnaji, když v celkovém pořadí všech klubů skončil na prvním místě.

„Chtěl bych jménem klubu poděkovat všem závodníkům za vzornou reprezentaci nejen klubu, ale i města Ostravy, Moravskoslezského kraje a České republiky na tomto turnaji. Všem účastníkům patří gratulace za předvedené výkony,” poznamenal manažer klubu Jakub Škoda.

Malý Kryštof Bunček pak ještě startoval individuálně v kategorii do 8 let, kde bohužel podlehl již v úvodním duelu slovenskému soupeři. „Jsme na něj strašně hrdí, že se dokázal postavit na tak těžký turnaj ve svých pěti letech,” s radostí okomentovala start jeho trenérka Veronika Škodová (2. Dan).

„Bylo mi velkou ctí se na tomto turnaji setkat s několika osobnostmi karatistického života. Mezi nimi Yumi Hasegawa 7. Dan (Japonsko), Santo Torre 8. Dan (Itálie), Wayne Otto 5. Dan (Spojené Království), Robert Hamara 7. Dan (Norsko), Rudik Sagrunov 5. Dan (Ukrajina) a další,” uvedl hlavní trenér ostravského týmu Miloš Škoda (2. Dan)

Neděle vyhrazena pro děti do 13 let

Dominik Trubiánský v prvním kole porazil soupeře 5:0, v druhém kole 3:2 a až ve třetím kole padl 1:4 se zástupcem Běloruska. V kategorii 8 let podlehl běloruskému zástupci v prvním kole, v boji o bronz pak vyhrál 5:0 a v dalším kole podlehl zástupci Malty. V celkovém pořadí pak vybojoval 5. místo.

Vojtěch Válek (11 let) v prvním kole podlehl 0:2 závodníkovi z Lotyšska, v repasáži pak remizoval 0:0 s polským závodníkem a podle rozhodnutí rozhodčích na praporky prohrál velmi těsně 2:3. Vojtěch tak obsadil v celkovém pořadí 7. místo. Závodník, se kterým prohrál v úvodním duelu, vybojoval celkové prvenství v této kategorii chlapců U12 +40 kg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám