Hlavní obsah

Malčice fest letos rozpálí papričky

Novinky, Michal Gareis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po osmé se do Malčic u Písku sjedou na přelomu prázdnin fanoušci rockové muziky. Na hřišti za hospodou tam letos místní hasiči pořádají další ročník oblíbeného festivalu, jehož headlinerem bude nejlepší český revival slavných amerických RHCP.

Foto: Michal Gareis

Loňské překvapení festivalu, pražští The Boom !!!

Článek

Letošní line up je oproti minulému ročníku skromnější. Na pódiu se postupně od 18 hodin vystřídá pět hudebních formací a fanoušci se i letos mají na co těšit.

Začátek programu obstará písecká kapela Skrytá hrozba. Ta se dala do kupy v roce 2015 a hraní na malčickém festivalu bude pro ni vrcholem letošní festivalové sezóny. Po nich přijde na řadu Trest smrti. Punková formace z Písku se v Malčicích představila již v roce 2015 a svým vystoupením si získala pozornost náročného malčického publika. 

Jedním z vrcholů pak bude vystoupení skupiny Projekt Parabelum. Pánové letos oslavili 16 let na hudební scéně a za sebou mají celou řadu vystoupení na největších tuzemských festivalech. Právem se řadí mezi nejlepší metalcorové kapely u nás.

Hlavním headlinerem festivalu však budou brněnští Red Hot Chili Peppers revival. U nás nejlepší revival slavných californských papriček zavítá do Malčic poprvé. Od roku 2005, kdy kapela vznikla, odehrála spousty koncertů nejen u nás, ale i v Německu, Rakousku a dalších zemí Evropy. Jejich vystoupení je tvořeno průřezem tvorby legendárních RHCP a vždy se kapela snaží o co nejautentičtější zvuk a vizuální projev, tedy včetně kostýmů a výbuchů energie, kterou hudba RHCP bezesporu obsahuje.

Festival tradičně zakončí ska-punková parta kolem Petra Tomana. J.Z.L.F. je kapelou, bez které si malčický festival už málokdo dokáže představit.

Nad letošním ročníkem visel až do ledna velký otazník. Až když se začaly pořadatelům hlásit kapely, začali se lidé pídit, jestli se něco v Malčicích v létě bude dít, přehodnotili organizátoři celou situaci. Prioritou bylo sehnat revival amerických RHCP, což se podařilo, i když to nebylo vůbec jednoduché.

I letos budou mít v Malčicích stage o velikosti 8 x 4 m, což ne vždy bylo samozřejmostí, velkokapacitní stany, s dostatkem místa na sezení, bude připravena přilehlá louka, kdyby si někdo chtěl postavit stan a pro děti stánek s airbrush tetováním. I přes narůstající náklady se podařilo udržet nízkou cenu vstupného. Pro letošek mají pořadatelé v záloze i mokrou variantu festivalu. Za velké nepřízně počasí by se festival stěhoval do sálu předotického Motorestu, který je od Malčic asi 1,5 km blíže k Písku.

Organizátoři by chtěli touto cestou poděkovat všem, kdo pomohl nebo ještě pomůže s organizací toho oblíbeného festivalu, a zároveň všechny pozvat do Malčic na festival, jemuž vládne pohodová, rodinná atmosféra.

Reklama

Výběr článků

Načítám