Hlavní obsah

Major Zeman by se možná divil, že se dá vyběhnout i na Mědník

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrch Mědník, který se objevuje ve znělce seriálu o majoru Zemanovi, se podruhé stane cílem běžeckého závodu. Kdo se včas přihlásí, získá unikátní tričko.

Foto: Václav Vlasák

V loňském roce jako první přiběhl na Mědník zástupce pořádajícího klubu Richard Pleticha, který ustavil časem 0:44:27 první rekord závodu.

Článek

Sportovní klub Městské policie v Kadani byl založen v roce 2008 na základě předchozích úvah o zastřešení všech sportovních aktivit nejen zaměstnanců městské policie, ale i dalších zájemců mimo ni. Cílem tohoto klubu je působit preventivně nejen na mládež, ale i obyvatele města Kadaň a rozvíjet spolupráci s dalšími organizacemi při tvorbě zejména sportovních, kulturních, ale i jiných akci.

Dosavadní zkušenosti potvrzují, že se jim to daří. Díky působení klubu se ve sportovním kalendáři objevilo několik nových závodů, které sportující veřejnost hodnotí velmi kladně. Patří mezi ně i Běh na Mědník.

Vrch Mědník u Mědence, který leží v nadmořské výšce 910 metrů, zná každý, kdo viděl nějaký díl seriálu o Majoru Zemanovi. Objevuje se totiž hned v úvodní znělce. Cílem zmíněného závodu se vrch stal poprvé v loňském roce. Průkopníci, kteří vyběhli z Klášterce nad Ohří, si závod pochvalovali, chválili zejména dobrou organizaci, a tradice tak byla založena.

Běh na Mědník se letos uskuteční v sobotu 21. dubna. Start 8502 metrů dlouhého závodu bude v 11.00 hodin v Klášterci nad Ohří. Prezentace závodníků je od 8.45 do 10.00 hodin ve Sportovním turistickém centru Měděnec. S dopravou do místa startu si závodníci nemusí dělat starosti. „Závodníci budou do místa startu v Klášterci nad Ohří dopraveni autobusem,“ vysvětlil Jiří Vlasák z pořádajícího klubu.

A co po startu na závodníky čeká? „Ihned po startu začíná stoupání, mimo pár výjimek trvá až na vrchol Mědníku. Cestou závodníky čekají brody, hodně prudká stoupání, mimo jiné částečně po sjezdovce. Výhodou je, že se většinou běží lesním porostem a krásným prostředím,“ popsal trasu Jiří Vlasák.

Startovné se pohybuje od 150 Kč výše podle doby přihlášky a platby. Kdo se zaregistruje do 5. dubna, má možnost získat i kvalitní funkční tričko s logem závodu. Více informací a registrační formulář najdete na www.skmpkadan.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám