Hlavní obsah

Magie ovládne hrad Křivoklát

Novinky, Ivana Kvasnicová

Vrcholnou magii na hradu Křivoklát dne 3. a 4. července od 11., 13., a 15. hodin předvede kouzelník Dji-to, pokračovat bude každý druhý víkend až do 12. srpna.

Foto: kouzelník
Článek

Petr Kasnar jako profesionální kouzelník pracuje již 30 let. Za tuto dobu získal titul Mistra republiky v oborech mikromagie a manipulace a ocenění z řady mezinárodních soutěží a festivalů (Praha, Pardubice, Karlovy Vary, Baden Baden, Vídeň). V posledních letech se zaměřil především na mikromagii a interaktivní pódiové programy. Známý je i z televizního pořadu "Možná přijde i kouzelník" nebo z filmů  "Indiana Jones" v roli kejklíře na tržišti nebo vystupoval v roli kouzelníka ve filmu  Pan Tau, Černí baroni, Samotáři, atd. Svoje umění předvede i na hradu Křivoklát v měsíci červenci jako kouzelník Dji - to. 

"Na hrad zavítá dvorní kouzelník z časů dávno minulých a předvede zde nejen cestování časem a prostorem, odhmotňování i zhmotnování předmětů, ale i kousky vyloženě kratochvilné pro poučení, potěšení i povyražení veškerého panstva, které na hrad Křivoklát zavítá. Oblíbená kouzla jako zakletý prsten, výroba drahokamů, růže hraběte Cagliostra, ďáblovy poháry, sůl nad zlato a mnohá další budou moci diváci nejen sledovat z bezpečné vzdálenosti, ale sami se některých i zúčastnit.

Znalci jistě ocení, že tak budou moci porovnat umění magie viděné před staletími, s uměním dnešních kouzelníků a využít i možnosti případnými dotazy se pokusiti nahlédnout do tajných učení, což dříve bylo možno pouze zasvěcencům a členům tajných loží.

Rozdíly mezi magií černou a bílou

Dozví se tak např. rozdíly mezi magií černou a bílou, jak magie ovlivňovala životy lidí, jaký byl její význam v minulosti a jaký odkaz má pro dnešek. Panstvo je ale nutno upozornit, že zážitek bývá tak silný, že děti mohou navštíviti toto magické představení pouze v doprovodu dospělých.

Nemusí se však naopak obávati jakýchkoli ukázek mučení nebo krvavých experimentů, neboť jemnocit dvorních kouzelníků je řízen pouze snahou poskytnouti panstvu experimenty pouze pro povznesení ducha a všeobecné poučení a potěšení, nikoli šoky a hrubiánstvím pokoušeti se strhnou pozornost jen sebe samého, jak tomu dnes často bývá. Cílem tedy bude učinit v tu dobu Křivoklát místem, kde se budou potkávati lidé jemnocitní s vybraným smyslem pro věci ducha a mysli" uvedl Petr Kasnar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám