Hlavní obsah

Magdalénka z Berouna je vítězkou soutěže Baby roku 2010

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejpůvabnější miminka a batolata soutěžila o titul Baby roku 2010. Zapojily se tisíce dětí a o vítězovi hlasovaly desetitisíce uživatelů internetu. Z osmi vítězů jednotlivých kategorií vybrala porota Magdalénku Sobotkovou z Berouna, která svým úsměvem porazila ostatní finalisty.

Foto: Vratislav Konečný

Magdalénka s rodiči

Článek

Letos se poprvé v České republice uděloval titul Baby roku. Stalo se tak na základě fotografií, které soutěžící vkládali od března do října do speciálních fotogalerií na www.babyroku.cz.

Každý měsíc se vyhlašovalo jiné téma, například Dítě a zima, Dítě a voda, Dítě a zvíře a další, které soutěžící museli dodržet. Návštěvníci hodnotili svými hlasy vystavené fotografie dětí, až z jednotlivých kol vzešlo osm superfinalistů, ze kterých vybrala vítěze odborná porota.  

Do soutěže bylo vloženo celkem 15 183 soutěžních fotografií. Stránku vidělo více než 170 tisíc unikátních návštěvníků, návštěv bylo přes 400 tisíc a zobrazení stánek bylo 3,7 milionu (impresí). Nejvíce fotografií (2740) bylo vloženo v červnu ve 4. kole s tématem Dítě a dítě.

Na prvním místě se umístila Madlenka Sobotková z Berouna. Druhé místo obsadil Davídek Herman z Kostelce nad Černými lesy a skončil Péťa  Doskočil z Tuchoměřic.

Radovali se hlavně rodiče

Batolatům sláva do hlavy nikterak nestoupla. Trochu se vyblbla při předvádění u vánočního stromku, při kterém přítomí rodiče a příbuzní na fotografované děti dělali všmožné posunky a opičky, takže to trochu bylo jako v zoo. Soutěž byla dost nabitá, ceny stály za to, takže podle ředitele akce Luďka Hroudy bylo odhaleno i několik tisíc falešných hlasů.

Magdalénka poletí s rodiči příští rok na dovolenou na Sardinii. Také se objeví na etiketě dětské výživy Hamánek, stane se hvězdou titulní strany časopisu Betynka 01/2011 a její fotka bude měsíc uveřejněná také na titulní stránce internetového portálu Babyweb.cz. 

Organizátory akce je internetový server Babyweb.cz a společnost Hamé. Za celou dobu trvání akce, a že se táhla dost dlouho, děti jen zářily, ani jedno si nepofňuklo. Snad nám vyroste dobrá generace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám