Hlavní obsah

Madonna vydá začátkem září CD, DVD a Blu-ray z posledního turné

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká popová královna Madonna, která nedávno oslavila 55 let, je v posledních letech jednou z těch zpěvaček, které společně s vydáním desky vyjíždí zároveň i na velké světové turné. Nejinak tomu tedy bylo i v minulém roce, kdy vydala výtečné taneční album MDNA.

Foto: archív madonna.com a Universal music

Madonna na turné MDNA 2012

Článek

Madonna v minulém roce absolvovala v rámci MDNA Tour celkem 88 vyprodaných koncertů v 29 zemích, během kterých potěšila více 2,2 miliónu fanoušků. Zpěvačku doprovázelo na turné kromě desetičlenné živé kapely pod vedením muzikálového režiséra Kevina Antunese i pětadvacet vynikajících tanečníků.

Společně se zpěvačkou předvedli fantastickou dvouhodinou show, která se na vždy zapíše do dějin hudebního průmyslu. Ódu na celé turné pěli nejen její fanoušci, ale i odborná kritika, která měla pochopení i pro její extravagantní, provokativní až kontroverzní excese, které k Madonně prostě patří. Ne nadarmo se tedy právě toto turné stalo tím celosvětově nejúspěšnějším za celý rok 2012.

Za CD, DVD a Blu-ray, které se v prodeji objeví 6. září, stojí měsíce tvrdé práce! “Sama Madonna strávila celých šest měsíců sestavováním a stříháním jednotlivých záběrů z hned několika různých koncertů, které snímalo neuvěřitelných třiceti kamer. Péči věnovala každému záběru i tomu nejmenšímu detailu, aby kreativní vizi celé show dovedla do naprosté dokonalosti. Každá píseň je jako krátký film. Je to lepší než jakýkoliv 3D film,“ komentuje celou show režisér a vrchní editor Danny B. Tull.

“Má show je jako cesta… cesta ducha z temnoty na světlo. Částečně je to filmově-muzikálové divadlo, část je čistá podívaná pro oči a část hodně intimní umělecké vystoupení,“ dodala k celému turné sama zpěvačka.

Během posledního koncertního turné, během kterého se vše točilo především kolem loňské studiovky MDNA, jež se vyhoupla na 1. místo prodejních hitparád v 35 zemích, zpěvačka samozřejmě nezapomněla ani na své legendární hity. Kromě novinek Girls Gone Wild a Gang Bang tak zahrála i hity jako Hung Up, Express Yourself, Vogue, Open Your Heart, Like A Prayer nebo Celebration. Již tyto informace jednoznačně potvrzují, že jde o jedno z nejočekávanějších koncertních záznamů posledních let…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám