Hlavní obsah

Lyžařský svah ve Zlíně zahajuje sezónu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S několika novinkami vstupuje do nové lyžařské sezóny Sportovní areál Josefa Šperky ve Zlíně. Vleky se tu poprvé rozjedou v sobotu 11. prosince odpoledne.

Foto: archiv ski areálu

Specialitou zlínského svahu je park pro snowboardisty.

Článek

„Díky intenzivnímu zasněžování je na sjezdovce 40 centimetrů sněhu a stále dosněžujeme, takže lyžaři i snowboardisté si přijdou na své," láká Michal Cepek ze společnosti, která neobvyklý lyžařský areál na kopci Barabáš nad Zlínem provozuje.

Návštěvníky letos čeká několik novinek. „Pro děti je připraveno nové hřiště. Otevře se nový skibar a dopravě uleví rozšířené parkoviště," doplnil Michal Cepek. V plánu je i zavedení ski busu, který by k areálu zajížděl z města. Sjezdovka také v zimě ožije řadou doprovodných akcí včetně silvestrovského programu. Stejně jako loni je v plánu několik závodů pro veřejnost či dětský karneval na sněhu. 

Zlínský ski areál, nabízející lyžování takřka uprostřed krajského města, je v širokém okolí unikátem. Nachází se na kopci nad bývalými baťovskými internáty a Domem umění. Svah je dlouhý 220 metrů a má 46 metrů převýšení. Vyniká zejména velkým snowboardovým parkem. Ten je nyní rozšířen o nové překážky a skoky: bednu, lomenou bednu, rainbow, C-bednu, rail, skok přes sud, big jump, small jump a plastovou rouru.

Svah je otevřen ve všední dny od 9, o víkendech od 8.30 hodin, lyžuje se až do 19 hodin, díky osvětlení je možné i večerní lyžování. Na svahu nabízí své služby lyžařský Profi Servis Montana a k dispozici je i lyžařská škola Ski Pingi.  www.svahzlin.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám