Hlavní obsah

Lyžařská sezóna odstartuje již tento víkend

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněhová nadílka neznamená pouhé ranní odklízení sněhu z auta, sněhové kalamity a díky nim zpožděné dopravní spoje a komplikované cesty do práce. Pro milovníky zimy je první sníh nejen příležitostí něco si přát, ale také předzvěstí, že lyžařská sezona je takříkajíc za dveřmi.

Foto: Jan Tykvart

Oddávat se zimním sportům budete moci na Železné Rudě již o tomto víkendu.

Článek

Pokud jste ještě neměli příležitost oprášit lyžařskou výbavu z loňského sezóny, nastal pro to ten nejpříhodnější čas. Oddávat se zimním sportům budete moci v Železné Rudě již o tomto víkendu.  

Lyžařské areály Špičák a Nad nádražím zahajují svůj provoz již tento pátek 3. prosince, areál Weissova louka bude v provozu od soboty 4. prosince.

Provoz lyžařského areálu Nad nádražím bude zahájen večerním lyžováním v pátek 3. prosince od 18 hodin. Tentýž den se spustí vleky také v lyžařském areálu Samoty. Pro letošní rok je zde pro lyžaře připravena novinka v podobě dětského lyžařského vleku.

Majitelé areálů v současné chvíli uměle zasněžují a připravují ideální podmínky na víkendový příliv lyžařů. Přípravy vrcholí také v celé řadě lyžařských škol, které již tradičně nabídnou své služby malým lyžařům a lyžařským začátečníkům.

Přírodního sněhu zatím nenapadlo dostatečné množství, aby mohly být strojově upraveny běžecké stopy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám