Hlavní obsah

Lysohorská nej zahajují sezónu

Novinky, Lucie Talavašková

V úterý 10. července startuje další sezóna oblíbených komentovaných výstupů na Lysou horu, které pořádá Turistické informační centrum Frýdek-Místek. Netradiční výstup rozložený do několika zastávek s vědomostním kvízem je ideálním tipem nejen pro rodiny s dětmi.

Foto: www.visitfm.cz

Nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd lze zdolat i s průvodcem

Článek

Až do začátku října se mohou v pravidelných termínech vydat na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd zájemci, kteří chtějí poznat Lysou horu jinak nebo jsou třeba fyzicky méně zdatní. „Trasa je fyzicky náročná s převýšením 700 metrů, ale právě díky několika zastávkám je výstup mnohem jednodušší, příjemnější a pestřejší,“ láká Dagmar Janovská z Turistického informačního centra.

Lysohorská nej… aneb Co jste ještě nevěděli přiblíží v průběhu 2,5 - 3 hodin nejen historii Lysé hory, ale také pověsti o Ondrášovi – pánovi Lysé hory, představí jeskyně na Lukšinci nebo seznámí s kříži, které se cestou míjejí a upozorňují na to, že není radno hory podceňovat.

K Lysé hoře neodmyslitelně patří také jeho dominanta – vysílač, ale také meteorologická stanice či znovu postavená vyhořelá Bezručova chata. To vše průvodce neopomene zmínit, a stejně tak ukáže za krásného počasí úchvatné výhledy na Javorníky, Jeseníky, Malou Fatru či vzdálené tatranské štíty. 

„Zájemci o výstup si mohou své místo rezervovat nejpozději 3 dny předem plánovaným termínem na tel. čísle 603 264 058. Začátek trasy je vždy v 8.30 hodin u Lanového bludiště Opičárna v Ostravici. Za výstup v předem stanoveném termínu pro veřejnost zaplatí účastníci poplatek 50 Kč, za děti do 6 let se neplatí,“ dodala Dagmar Janovská.

Termíny výstupů pro rok 2018: 10. 7., 22. 7., 31. 7., 5. 8., 14. 8., 26. 8., 2. 9., 16. 9., 23. 9., 7. 10.

Další informace ke komentovaným výstupům naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám