Hlavní obsah

Lysohorská nej pokračují dvěma speciálními výstupy

Novinky, Lucie Talavašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické informační centrum Frýdek-Místek připravilo v letošní sezóně komentovaných výstupů na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd s názvem Lysohorská nej aneb Co jste ještě nevěděli dva speciální výstupy. Jeden výstup zažijí účastníci s Lašským králem a druhý za západem slunce.

Foto: www.visitfm.cz

Na Lysou horu doprovodí také Lašský král

Článek

Na ten první s Lašským králem se mohou zájemci vydat první srpnové úterý, a to konkrétně 6. srpna od parkoviště u Rajské boudy v 8.30 hodin. Výstup je doporučen především rodinám s dětmi, a právě díky zábavě a zastávkám bude pro ně mnohem příjemnější a jednodušší. Lašský král doprovodí skupinu až k rozcestí na Lukšinci, kde hlavně na děti čeká jedno velké dobrodružství.

Druhý komentovaný výstup bude pro změnu za západem slunce. Ten se uskuteční v úterý 20. srpna a vycházet se bude rovněž z Malenovic. Čas začátku výstupu se z tradičních 8.30 hodin posouvá až na 16.30 hodin. V průběhu výstupu účastníci objeví krásu Satinských vodopádů, poznají nejstarší hospůdku v Beskydech, seznámí se se zbojníkem Ondrášem, dozví se různé pověsti tradující se o Lysé hoře, a průvodce i připomene, že není radno podceňovat ani Lysou horu. Účastníci by neměli zapomenout na baterky a čelovky, protože do údolí se bude scházet již za tmy.

Obě akce se ponesou v pohodovém tempu s krátkými zastávkami, poutavým výkladem a návštěvou druhé nejvýše položené meteorologické stanice.

Nutno rezervovat minimálně 3 dny předem na telefonním čísle 558 676 909 nebo e-mailem janovska.dagmar@beskydy-info.cz. Cena výstupu činí 50 Kč/osoba, s Beskydy Card výhoda 20 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám