Hlavní obsah

Lupiči přepadli oblíbenou vietnamskou večerku v Kralupech

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K loupežnému přepadení oblíbené vietnamské prodejničky U Kuka na Třídě Legií v Kralupech-Lobečku došlo ve čtvrtek 7. června v podvečerních hodinách.

Foto: Martin Tlustý

Vietnamský obchůdek se smíšeným zbožím, který se včera večer stal cílem lupičů.

Článek

Do velmi dobře vedené a hojně navštěvované prodejničky, kde pracuje „Kuky“ s manželkou a dvěma syny, vtrhli krátce po čtvrtečním soumraku dva lupiči. Ten agresivnější třímal v ruce pistoli a velmi nevybíravě požadoval po majiteli obchůdku vydání tržby. Majitel však dvojici lupičů nehodlal vyhovět a strhla se potyčka, při které majitel prodejny utrpěl lehký úraz na hlavě. Díky hluku vyvolanému zápasem k pokladně vyrazili jako blesk všichni v domě přítomní Vietnamci. Oba lupiči, z nichž ten agresivnější prý vypadal jako narkoman, vzali nohy na ramena a rychle zmizeli v šeru večerního Lobečku.

Vietnamci ihned zalarmovali Policii ČR, jejíž jedno vozidlo se rychle dostavilo na místo činu, zatímco posádka druhého z vozidel pátrala po pachatelích jak po celém předmostí Masarykova mostu na pravém břehu řeky Vltavy, tak rovněž i přímo na vltavském břehu pod lávkou pro pěší i samotným Masarykovým mostem.

Policie má již k dispozici příslušný kamerový záznam, který k zadržení pachatelů a jejich následnému obvinění jistě přispěje. Pokud by snad občané měli poznatky, které by mohly vést k dopadení pachatelů, mohou je policii sdělit na linku 158.

Dvojice pachatelů se dopustila trestného činu loupeže a vzhledem k tomu jim hrozí dva až deset let pobytu za mřížemi.

Podle sdělení mluvčího OŘ PČR Mělník nprap. Václava Tichého, „uvedený případ je v současné době vyšetřován kriminalisty z územního odboru Policie ČR Mělník. Vzhledem k tomu, že je vyšetřování na samém začátku, nebudou policisté k jeho průběhu zatím sdělovat bližší informace, neboť by to mohlo narušit řádný průběh šetření“.

Reklama

Výběr článků

Načítám