Hlavní obsah

Lupič s pistolí na pumpě sebral peníze i dálniční známky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V úterý 27. ledna krátce po čtvrté ráno vstoupil do prostor benzinové čerpací stanice na 36. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň u obce Tlustice maskovaný pachatel. Přeskočil prodejní pult, poté pod pohrůžkou použití krátké střelné zbraně stříbrné barvy donutil obsluhu k otevření pokladny a vydání hotovosti.

Foto: PČR

Záběry z průmyslové kamery na pumpě

Článek

Při přepadení na ženu obsluhující čerpadlo mířil pistolí. Sebral několik desítek tisíc korun a k tomu i dálniční známky. Ke zranění osob nedošlo.

„Pachatel  má štíhlou postavu, maskován černou čepicí a tmavým šátkem přes obličej. Oblečen byl do tmavých kalhot a pruhované mikiny. Mluvil česky bez přízvuku. Zda se jednalo o skutečnou zbraň, zatím nebylo zjištěno,” informovala mluvčí Policie ČR Beroun Marcela Pučelíková.

Kriminalisté nevylučují, že se muž bude snažit odcizené dálniční známky nabízet k prodeji i za nižší cenu. Zároveň žádají veřejnost o pomoc při pátrání po tomto ozbrojeném pachateli. Jakékoliv informace přijmou na kterémkoliv policejním oddělení nebo na lince 158.

Muži hrozí v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám