Hlavní obsah

Lukáš Vaculík zazáří ve Shakespearově rozverné komedii Dvaja páni z Verony

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dalším titulem, který je na programu letošního šestého ročníku Letních shakespearovských slavností v Ostravě, bude hra Dvaja páni z Verony. Představení, v němž roli Vojvody ztvární Lukáš Vaculík, se odehraje na Ostravskoslezském hradě v pátek 26. a v sobotu 27. července.

Foto: PaS de Theatre

Jednou z hereckých hvězd komedie Dvaja páni z Verony je Lukáš Vaculík.

Článek

Rozverná komedie, kterou režíroval dnes už nežijící režisér Peter Mankovecký, měla premiéru před rokem v Bratislavě. Inscenace se hraje v česko-slovenském zpracování, tedy s použitím překladu Ľubomíra Feldeka a Martina Hilského, a v Ostravě bude mít letos premiéru.

Kromě Lukáše Vaculíka na scéně objeví také Ondrej Kovaľ, Milo Kráľ, Zuzana Norisová, Cyril Drozda, Eva Kodešová, Barbora Švidraňová, Otto Culka a Luboš Kosteľný.

Diváci se tak setkají opět s oblíbenými protagonisty, ale raduje se i Lukáš Vaculík, který se tak po čase setkává se Zuzanou Norisovou. Na jevišti se potkali až v této inscenaci, předtím si spolu zahráli v televizním seriálu Strážci duší, který měl na obrazovce premiéru před devíti lety.  

Čerstvý padesátník má svém kontě plejádu filmových, televizních, ale také divadelních rolí. Ostatně už během studia na konzervatoři hostoval v Divadle ABC. Do svého prvního angažmá nastoupil v roce 1985 - tehdy se stal členem Městských divadel pražských. Odešel až po jejich reorganizaci a osamostatněním scén v roce 1991. Nastoupil pak do Divadla komedie, odkud po třech letech odešel do Rokoka. Ale ani Rokoko nebylo jeho poslední štací. Dvě sezóny pak působil v Činoherním klubu a od roku 1997 je hercem na volné noze. Pohostinsky hraje v několika divadlech, dokonce i mimo Prahu.

Tak jako tak ho má publikum spojeného s postavami, které ztvárnil na filmovém plátně (Lásky mezi kapkami deště, Kamarád do deště, Vítr v kapse, Láska z pasáže, Oznamuje se láskám vašim, Tankový prapor, Kamarád do deště 2 - Příběh z Brooklynu, Válka barev, Nahota na prodej) nebo v televizi (seriály Dobrá voda, Třetí patro, Strážci duší a Proč bychom se netopili).

Ostravské  publikum ho v příštích dnech uvidí v jednom z nejranějších Shakespearových děl, kde má výrazný prostor hudba. Ta je dílem samotného režiséra, přičemž atmosféru na jevišti naživo umocňuje nejen naživo hrající ženská kapela, ale i muzikální Zuzana Norisová či Ondrej Kovaľ a Milo Kráľ, kteří jsou výbornými muzikanty.

Reklama

Výběr článků

Načítám