Hlavní obsah

Lukáš Novák nejúspěšnějším sportovcem okresu Ústí nad Orlicí

Novinky, Stanislava Dvořáková

V kulturním domě v Ústí nad Orlicí byly 7. února vyhlášeny výsledky 42. ročníku Ankety o nejúspěšnějšího sportovce Orlickoústecka za rok 2010. Výběr na základě nominací trenérů a čtenářů Orlického deníku provedla dvacetičlenná komise složená z osobností okresu a novinářů.

Foto: Lukáš Prokeš

Vítězové hlavní kategorie dospělých: 1. Lukáš Novák, Ústí nad Orlicí, 2. Robert Krupička, Ústí nad Orlicí, 3. Libor Gerčák, Vysoké Mýto.

Článek

Pořadatelem byla agentura ČOK-CZ s. r. o. společně s Orlickým sportovním sdružením a Orlickým deníkem za podpory měst okresu. Bylo oceněno 52 jednotlivců a kolektivů ze 130 TJ a SK s členskou základnou téměř 20 000 členů.

Vyhlašovalo se 9 kategorií, a to reprezentanti v cizím dresu, kolektiv z vesnických TJ, kolektiv mládeže, kolektiv dospělých, žactvo do 15 let, dorost a junioři do 20 let, veteráni, dospělí a zároveň byli oceněni zasloužilí trenéři, rozhodčí a cvičitelé.

Slavnostní galavečer byl zahájen hymnou sportovců, kde slova "svůj osud v rukou mám, dnes patřím k vítězům i já" vyjádřila úsilí, které musí každý sportovec vynaložit, aby dosáhl vítězného cíle. Poté početným sportovcům byla předána ocenění. Doprovodný program byl zpestřen hudebními čísly a vystoupením akrobatky.

V kategorii "krajánek roku" získal ocenění Jaroslav Kulhavý - mistr Evropy cross country a druhý na MS, kolektivem vesnických TJ se stal Sokol Rybník, oddíl kuželek. Pak převzalo ocenění 9 zasloužilých sportovních činitelů v rozmezí 27 - 61 let. Z kolektivů mládeže zvítězil oddíl biatlonu z Letohradu a z kolektivů dospělých oddíl futsalu z Vysokého Mýta.

Z jednotlivců nejlepší v žákovské kategorii byli kanoisté z Vysokého Mýta Matyáš Junek a Adam Klement a v dorostu opět z téhož oddílu Daniel Suchánek a Jan Jílek. V kategorii veteránů byl jako nejúspěšnější vyhodnocen 42letý atlet ing. Aleš Stránský z České Třebové.

Vítězem v hlavní kategorii dospělých a držitelem poháru se stal 28letý LUKÁŠ NOVÁK z Ústí nad Orlicí, který se věnuje nejtěžší hasičské disciplině TFA (v překladu nejtvrdší hasič přežívá) a získal 1. místo na Světových hasičských hrách v Jižní Koreji, na ME a v anketě Sportovec ministerstva vnitra hasičského sportu. Druhý byl 33letý atlet Robert Krupička z Ústí nad Orlicí a třetí 36letý Libor Gerčák brankář oddílu futsalu Vysoké Mýto.

Reklama

Výběr článků

Načítám