Hlavní obsah

Lucie Vondráčková, Matěj Rupert a Michal Dlouhý namluvili pohádky pro nové CD

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veselý den je knížka plná pohádek, říkanek, obrázků a písniček pro kluky a holčičky. Projekt je určen dětem předškolního věku.

Foto: Petr Mráček

Lucie Vondráčková

Článek

Na jaře roku 2013 vydalo nakladatelství Fragment knihu pohádek a říkánek pro nejmenší s názvem Veselý den. Kniha obsahuje i CD plné písniček ve stylu reggae, ska, pop-rocku, funky i folku. Autorem knihy je Aleš Kánský, který se se svým týmem rozhodl pohádky namluvit na CD a to známými i méně známými herci a zpěváky.

V současnosti se tedy připravuje samostatné CD, kde budou krátké pohádky číst například Lucie Vondráčková, Michal Dlouhý, Matěj Ruppert, Míša Maurerová. Dále se budou podílet na čtení především herci ze Švandova divadla.

Ve studiu jsme zastihli zpěvačku a herečku Lucii Vondráčkovou, která namluvila dvě pohádky. Jednou z nich je O Koblížkovi a Palačince. Lucie nám prozradila, že se čtením pohádek nemá v současné době žádné problémy, protože je ve volných chvílích čte svému synovi Matyášovi. A ty, které namlouvala, mu četla několikrát, aby se je naučila.

CD by mělo být na trhu ještě před Vánocemi tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám