Hlavní obsah

Lovci duchů, obří šachy i kreslící tabulky: přijďte si pohrát do „chytré herny“

Novinky, Martina Žáčková

Příznivci všemožných stavebnic, stolních her a chytrých hraček si přijdou na své ve zlínském Obchodním domě. Od 1. do 31. října se tu bude konat interaktivní výstava To nej z Festivalu IQ Play, která představí výběr padesáti nejzajímavějších současných her.

Foto: archiv Festival IQ Play
Článek

„Herna určena dětem od 2 let, ale zaručeně pobaví i dospělé. Mnohé jistě překvapí, jak velká škála moderních her a hraček, které rozvíjejí dětskou kreativitu a motoriku, je dnes k mání. Nebudou chybět ani úplné novinky nebo různé rarity. Herna je otevřena denně od 9 do 18 hodin,“ říká mluvčí Obchodního domu Zlín Martina Žáčková.

Festival IQ play je putovní výstavou, která právě na Obchodním domě ukončí letošní půlroční cestu po českých a moravských městech. Představí vybrané exponáty, které se během té doby těšily největší pozornosti návštěvníků.

Patří k nim například designové stavebnice Toypex, které budou tvořit polovinu herny. „Jsou unikátní velmi lákavým designem, barevností, tvarem i způsobem spojování. Většinu si návštěvníci vyzkouší úplně poprvé, v kamenných prodejnách totiž nejsou dostupné,“ dodává autorka výstavy Věra Stojarová.

K unikátům patří i zvětšeniny různých stolních her, které jsou v ČR k dispozici pouze v jednom vydání, včetně velmi lákavých obřích šachů a dámy. Připraveny budou i nejnovější hry od proslulé značky Mindok jako Červená Karkulka, Tři prasátka, Lovci duchů či Vesmírná mise, logické skládačky pro jednoho hráče od IQ Fit, IQ Blox a IQ Fokus nebo zajímavé magnetické stavebnice a kreslící magnetické tabulky.

Zkrátka hotový ráj pro zábavu dětí i jejich rodičů, který (nejen) v sychravých podzimních dnech jistě přijde vhod.

Vedle výstavy To nej z Festivalu IQ Play se na Obchodním domě v říjnu chystají i další zajímavé akce. V sobotu 12. října se uskuteční Latino Night s ukázkami latinskoamerických tanců, v pondělí 14. října jsou zváni milovníci scénického čtení na Listování s Lukášem Hejlíkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám