Hlavní obsah

Loučeň ožije Mezinárodním letním hudebním festivalem

Novinky, PhDr. Richard Vaněk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městys Loučeň bude hostit v srpnu v pořadí již XVIII. Mezinárodní letní hudební festival Thurn - Taxis Loučeň.

Foto: PhDr. Richard Vaněk

Logo Mezinárodních letních hudebních festivalů Thurn - Taxis Loučeň.

Článek

Hudební vystoupení se budou konat jak v Kulturním domě Loučeň, tak v římskokatolickém kostele sv. Havla v nedalekých Rožďalovicích, kde bude také letošní festival 3. srpna zahájen vystoupením sopranistky Ivany Veberové (držitelky Ceny Thálie za rok 2014 za mimořádný jevištní výkon v kategorii opera) z Národního divadla v Praze za doprovodu Českého klavírního dua Heleny a Radomíra Melmukových.

Hned na následující den je připraven program v Kulturním domě Loučeň. Od 19 hodin zde vystoupí český klarinetista, saxofonista, dirigent a hudební skladatel Felix Slováček se svým saxofonem a Vjačeslav Grochovskij z kvarteta klavíristů The Fortyfingers, student konzervatoře v Moskvě, absolvent konzervatoře a HAMU v Praze a také vítěz soutěže Premio Gramaci v Itálii.

Skvělé národní a mezinárodní obsazení.

V úterý 8. srpna bude v Loučeni na programu klavírní recitál italské provenience, a to pod záštitou dr. Giovanniho Scioly, ředitele Italského kulturního institutu v Praze.

V pátek 11. srpna se taktéž v Kulturním domě Loučeň představí Pražská konzervatoř s mladými protagonisty večera Markétou Laštovičkovou - akordeon, Michalem Foltýnem - housle a prof. Danielou Foltýnovou - klavír.

Předposlední vystoupení je plánováno na 13. srpna, kdy bude mít možnost rožďalovický kostel sv. Havla od 16 hodin prezentovat komorní soubor Musica Lucis Praga za aktivní účasti držitele státního vyznamenání Za zásluhy o stát v oblasti kultury a umění, houslisty Václava Hudečka a jazzmana, skladatele, multiinstrumentalisty a flétnisty Jiřího Stivína.

Zakončení festivalu se sólisty opery Národního divadla

XII. Mezinárodní letní hudební festival TT - Loučeň 2017 zakončí na Loučeni v úterý 15. srpna sólisté opery Národního divadla v Praze, jmenovitě operní pěvkyně japonského původu Yukiko Kinjo (soprán) a držitel několika pěveckých ocenění Lukáš Sládek (basbaryton) za klavírního doprovodu profesora Pražské konzervatoře Radomíra Melmuky, který je také jedním z významných organizátorů těchto letních hudebních slavností.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám